UT Nieuws reorganiseert, magazine fuseert met Alumni Magazine

In een nieuwe bezuinigingsronde is het UT Nieuws hard geraakt. Onder meer het magazine en inhoudelijke journalistiek zijn met de nieuwe budgetten niet meer mogelijk.

Het UT Nieuws, de universiteitskrant van de Universiteit Twente, moet fors bezuinigen. Een aantal maatregelen moet zorg dragen voor een beperkte impact op studenten en medewerkers.

De redactie heeft een aantal maatregelen naar voren geschoven, waarmee ze probeert ondanks de bezuinigingen zoveel mogelijk de huidige lijn voort te zetten. De eerste verandering is het schrappen van het maandelijkse magazine. Voortaan zal het alumni-magazine met een grote oplage gedrukt worden en op de hele universiteit verspreid worden.

Hoofdredactrice Ditta op den Dries denkt dat veel mensen het vervangen van het magazine niet eens merken. “Beide magazines bevatten voornamelijk positief ingestoken verhalen over mensen die aan de UT gerelateerd zijn. Het Alumni Magazine is incidenteel iets beter geschreven, dus daar profiteren we mooi van.”

Ook aan de kant van de website is de verandering beperkt. “Het abonnement op de feed van het Hoger Onderwijs Persbureau blijft behouden, en daarmee de meerderheid van de artikelen. Daarnaast hebben alle studentes beloofd leuke stukjes over de problemen van alledag te blijven schrijven. Alleen voor “journalistiek” is nu geen geld meer. We hebben nu besloten dat UT-organen positieve stukjes over zichzelf en hun evenementen mogen publiceren. Je zult het verschil bijna niet merken: kritisch waren we toch al niet. Zo houden we de website wel zo gezellig.”

Een pilot is al van start gegaan: decaan (niet in de zin van de WHW) Ramses Wessel screef onlangs een stukje over de TOM-bijeenkomst, waarin hij onder meer concludeerde dat de afwezigheid van TOM-studenten op een bijeenkomst tussen 16:00 en 18:00 een goede indicator was dat ze tevreden waren over het model.

1 reacties voor “UT Nieuws reorganiseert, magazine fuseert met Alumni Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *