Vestingbar opent gat in O&O plein

Er wordt veel geklaagd over het onderwijs- en onderzoeksplein: het zou te saai, te lelijk en te kleurloos zijn. Het College van Bestuur erkent ook dat het plein “nog altijd niet zo levendig is, als het zou moeten zijn”. Met een subsidie uit het evenementenfonds van de Student Union wil de Vestingbar het plein gaan opfleuren met een heuse kroeg. VB-barhoofd Victor Barends: “We gaan voor een beproefd concept: er komt een kroeg onder het O&O plein”.

Bestuurder Van de Jager van de Student Union moedigt het initiatief aan: “vanuit ons Coca Cola-fonds hebben we direct geld beschikbaar gesteld. De gebruikelijke eis dat de Union ‘geprofileerd moet worden’ hebben we zelfs laten varen in dit geval. Dit houdt overigens niet in dat we geen enkele eis stellen aan dit initiatief”. De SU-bestuurder wijdt vervolgens verder niet uit over welke eis of eisen er dan wel gesteld zijn, maar kan geruchten dat SU-bestuuders gratis bier zouden krijgen in de nieuwe kroeg “noch ontkennen, noch bevestigen”.

De eerste werkzaamheden op het O&O plein zijn inmiddels gestart. De huidige graafwerkzaamheden zijn voor het leidingwerk, de kroeg zelf zal tussen de goot en de overkapping komen. Victor Barends licht de locatie toe: “tussen de overkapping en de goot is ruimte genoeg. Daarnaast scheelt het ons enorm in de kosten voor het sanitair, aangezien er al een pisgoot aanwezig is”.

Ook in de Spiegel is het VB-initiatief met enthousiasme. CvB-secretaris Henk van Frankfurt zou zelfs geopperd een wekelijkse VriMiBo te houden in de nieuwe kroeg. Navraag leert echter dat dit pas het geval zal zijn, wanneer het CvB met haar afdelingen naar het O&O plein verhuisd. In de Cubicus en de Horst is men minder tevreden, daar gaan stemmen op om in respectievelijk de Cubicusvijver en de koelvijver een borrelboot te laten aanmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *