Start aanleg campusmetro

Een lang gekoesterde de wens van vele studenten gaat in de nabije toekomst vervuld worden: het facilitair bedrijf is gestart met de aanleg van de campusmetro. De eerste schop is de grond in gegaan op de plek van het voormalige manegeveld, de plek waar metrohalte DHC/Ludica zal komen. In een persbericht is de Universiteitswoordvoerder laaiend enthousiast: “dit is een nieuwe stap in het verbeteren van de internationale uitstraling van de campus, de hoge kosten zijn het waard”.

Bij oplevering zal de campusmetro gaan rijden in een 45-minuten dienstregeling Om .30 zal het metrootje vertrekken vanaf halte Witbreuksweg, met aankomst om .40 bij halte Horstcomplex. Na een koffiepauze voor de metrobestuurder, zal het metrootje om .50 weer vertrekken. De metrobestuurders zullen geleverd worden door het facilitair bedrijf: “twee keer 10 minuten per uur werken, dat kunnen wij!”, aldus een interne dienst medewerker die anoniem wil blijven.

Voorlopig zullen er in de avond geen metrootjes rijden, hoewel de SU wel aan het onderzoeken is of studentbestuurders ook de taak van metrobestuurders kunnen gaan vervullen. “Dit sluit ook mooi aan bij de CvB-doelstelling om wat terug te gaan vragen aan de ontvangers van afstudeermaanden”, vertelde een kersverse SU-bestuurder aan flUTnieuws.

In de toekomst zal er mogelijk worden gekeken naar het doortrekken van de campusmetro naar de binnenstad van zowel Hengelo als Enschede. Nieuwe studenten doen namelijk steeds moeilijker over een stukje fietsen. Een student heeft kennelijk zelfs een aangeboden kamer geweigerd “omdat het 25 minuten fietsen naar de campus was” stond in het UT Nieuws te lezen (niet geverifieerd, red.). Met het doortrekken van de campusmetro naar Hengelo zouden nieuwe studenten ook kunnen profiteren van de woningmarkt in die stad. Geruchten dat de Hengelose horeca de aanlegkosten op zich zou nemen, heeft flUTnieuws niet bevestigd kunnen krijgen.

1 reacties voor “Start aanleg campusmetro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *