UTbnb: yet another kamersite

Om het zoeken van een kamer makkelijker te maken, begint ook FEZ (afdeling Financiële en Economische Zaken) een eigen site waarop kamers aangeboden kunnen worden. De dienst FEZ werkt eigenlijk nooit met studenten, maar dat is geen bezwaar volgens directeur Wiebes: “ja, we werken toch op een Universiteit, dus we vonden het wel leuk om een keer iets voor studenten te doen. Hun wensen hebben we binnen ons klankbordteam ingeschat. Dat zijn echt vaklui, de meesten zitten er al 20 jaar”.

De nieuwe kamersite, genaamd UTbnb, zal vooral gericht zijn op korte termijn verhuur. Met UTbnb kan een student of studentenhuis kamers verhuren vanaf een periode van 1 dag. Eerstejaarsstudent Niels ziet het al helemaal zitten: “in het weekend ga ik toch altijd naar m’n ouders, de was moet toch gedaan worden, dus dan kan ik mijn kamer mooi onderverhuren via UTbnb”. Ook bij verenigingshuis “Pro Verbum” zijn ze enthousiast, aldus inwoner H. Jongste: “wij zijn groot voorstander van wisselende contacten bij S.V.C.H. Pro Verbum”.

Voor HBO’ers is er ook een initiatief in ontwikkeling, naar een idee van studentondernemers van de opleiding ‘Vrijetijdskunde en Nieuwe Mediatechnieken vanuit een Entrepreneurial Perspective’. Omdat er veel HBO-studenten zijn, waarvan er ook nog eens veel bij hun ouders wonen, kiezen de studentondernemers voor een andere aanpak. Er zullen geen hele kamers gehuurd kunnen worden, maar slechts een plekje op de bank. “Een variant van couchsurfen”, legt een van de initiatiefnemers uit. Het initiatief zal de naam ‘SlaapSax’ gaan dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *