Euroslid heeft het niet over Euros – wordt geroyeerd

Een 19-jarig lid van D.R.V. Euros is geroyeerd nadat zij het tijdens een gesprek niet over Euros had. Tweedejaars BMT-studente Merel Paalvast zat met een vriendin bij de Starbucks te kletsen over ditjes en datjes, maar vergat hierbij om het over haar roeivereniging te hebben. De vriendin in kwestie was er vrij blij mee, maar het bestuur van Euros was onverbiddelijk en een royement was het resultaat.

Merel snapt niet hoe ze zo stom kon zijn. “Ja, echt heel stom, normaal zeg ik het altijd wel even. Ik had haar nog verteld over die ene leuke jongen van Euros waar ik toen bij was, je weet wel, gewoon een beetje Netflix en chill, maar ik had dus niet gezegd dat ik hem van Euros ken. Ik had ook gewoon moeten zeggen dat ik op Euros even met hem naar het ergohok ben geweest, echt heel stom.”

Maandagochtend werd Merel op het matje geroepen door de disciplinaire commissie van Euros om zich te verantwoorden. Aan het eind van het lange verhoor werd vastgesteld dat haar lidmaatschap zou worden opgeschort en werd er een speciale ALV aangekondigd om het royement definitief te maken. Volgens het hoofd van de commissie is het een streng maar rechtvaardig besluit. “Bij ons op Euros is er enkel ruimte voor de drie B’s. Boten, borrelen en met bier gooien. Barmhartigheid hoort daar niet bij”, aldus P. Eddel.

“Het gebeurt wel vaker dat Eurosleden hun vereniging niet aanhalen in een gesprek, maar dit gaat meestal alleen over sjaarzen”, aldus voorzitter Maarten Stam. “Die binden we dan bij ons op Euros aan de schandpaal vast om er daarna bier overheen te gooien. Dan leren ze het wel af. Maar bij tweedejaars zijn we onverbiddelijk, dan is de enige straf royeren. Of roei-eren zoals we bij ons op Euros ook wel zeggen.”

Merel heeft zichzelf ondertussen neergelegd bij het royement en is al op zoek naar een nieuwe sport. Bij Crossfit werd ze afgewezen (“bang dat hetzelfde zou gebeuren”) dus heeft ze nu haar pijlen gericht op DHC Drienerlo. “Daar doen ze toch iets minder moeilijk als je het een keertje niet over hockey hebt, al moet het daar ook niet te vaak gebeuren.”

Het royement van Merel was het eerste in 17 jaar. De reacties zijn daardoor gemengd, al is de algemene consensus dat het jammer maar terecht is. “Tjah, ze was wel lekker en ook nog eens makkelijk”, volgens een anoniem mannelijk lid. “Maar goed, de regels zijn er natuurlijk niet voor niets. Zoals we bij ons op Euros altijd zeggen: Jij bent geen onderdeel van Euros, Euros is een onderdeel van jou!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *