UT doet mee aan proef betalen per vak: voortaan in- en uitchecken bij colleges

De Universiteit Twente sluit zich aan bij een proefballon van de PvdA en VVD. Vanaf het derde kwartiel zal het mogelijk worden om per college te betalen, in plaats van per collegejaar. Om dit in de praktijk te ondersteunen zullen bij de grote collegezalen incheckpoortjes komen en bij de kleinere collegezalen incheckpalen. Charlie zal gaan toezien op ‘zwartstudeerders’.

De PvdA en VVD hebben vandaag het plan gelanceerd om het betalen van het collegegeld per vak mogelijk te maken. Ondanks dat de UT in de bachelors geen losse vakken meer kent, zal er wel worden meegedaan aan een proef. “Wij gaan betalen per college mogelijk maken”, UT-secretaris Van Frankfurt. “De studentvertegenwoordiging waar wij mee spreken (de SU, red.), vond het ook wel prima, dus we gaan het gewoon doen”.

“In het vierde kwartiel gaan we een proef doen met gedifferentieerde tarieven voor colleges”, vervolgt Van Frankfurt. “Colleges op de maandagochtend en vrijdagmiddag zullen aanmerkelijk goedkoper worden, terwijl in de piekuren een duurder tarief gaat gelden”. Verschillende studentenorganisaties reageren positief op dit deel van de proef. Woordvoerder T. Knol laat namens de kelderverenigingen van de Horst weten: “het wordt wel makkelijker om borrels te plannen zo: tijdens de dure piekuren!”

Het facilitair bedrijf (FB) zal in januari incheckpoortjes installeren in de Waaier, Ravelijn en Carré. De rest van de gebouwen krijgt vooralsnog alleen incheckpaaltjes. Om te voorkomen dat studenten illegaal colleges gaan volgen, zullen er in de overige gebouwen Charlies ingezet worden. Omdat er geen centrale database is met welke pas bij welke student hoort, zal het voor alle studenten verplicht worden de eigen collegekaart te registreren. Dit kan bij aanschaf van een Unioncard.

Voor service en vragen over de betaling van het collegegeld kunnen studenten vanaf februari terecht bij de nieuwe geel-blauwe balie van New Studentservices (NS).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *