Vereniging Campus Kabel koopt uitzendrechten FC Twente en begint eigen sportkanaal

De Vereniging Campus Kabel (VCK) heeft naar buiten gebracht dat het de uitzendrechten voor alle wedstrijden van FC Twente Heren 1 heeft gekocht FOX Sports. De vereniging zal per 1 januari beginnen met een speciaal sportkanaal: VCK Live. Op dit themakanaal zullen ook wedstrijden van diverse Dames 1 teams van de campussportverenigingen te zien zijn. Later in 2016 volgt een nog groter aanbod.

Het bestuur van VCK heeft niet lang na hoeven denken om een bod uit te brengen op de uitzendrechten. De ledenvergadering van de vereniging had al toestemming gegeven om ‘enkele tientjes’ voor sportactiviteiten te reserveren. Het bedrag bleek ruim voldoende om de rechten van de zieltogende voetbalclub over te kopen van mediaconglomeraat FOX. De onderhandelingen waren niet moeilijk, aldus het VCK-bestuur: “de enige tegenprestatie is dat we een aantal zenders van het moederbedrijf van FOX Sports gaan doorgeven, namelijk: 24Kitchen, Fox Life en Fox Kids. Daarmee was meneer Murdoch tevreden”.

Op het eigen VCK Live zal veel eigen content te zien zijn. Op 1 januari zal er direct een live uitzending vanaf de campus zijn. “Er zijn altijd wel een paar feuten die een nieuwjaarsduik nemen in een van die smerige campusvijvers. Het is natuurlijk hilarisch om brak vanaf je eigen bank te kunnen bekijken”, aldus het VCK-bestuur. Of er in de nieuwjaarsnacht ook live vreugdevuren te zien zullen zijn, kan het bestuur nog niet zeggen: “dat ligt juridisch nogal ingewikkeld, het waren immers altijd de buren”.

Het echte sportaanbod zal voor het eerst te zien zijn op VCK Live in het tweede weekend van januari. “We gaan dat weekend volop uitzenden vanuit het sportcentrum, de damesteams van Harambee hebben namelijk thuisweekend”, vertelt kersverse zendermanager A. F. Th. Rekker. “Uitgebreid marktonderzoek heeft uitgewezen dat onze klanten in het domein van hun eigen kamer graag naar deze wedstrijden kijken, wij bieden ze die mogelijkheid vanaf januari”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *