Controversiële spin-off ‘Probleemwijken: Campus’ komt er toch

Bij de campuswoningen aan de Calslaan zal binnenkort begonnen worden met de opnames voor nieuwe episodes uit de televisiereeks ‘Probleemwijken’. Partijen zijn verdeeld over de prognoses betreffende de ontwikkeling.

Het bericht van de nieuwe opnames kwam vanochtend van een woordvoerder van Vereniging Campus Kabel. De vereniging kocht de rechten voor het format van SBS voor een schamele 250 euro. “Zij vroegen 500 euro, wij boden een roze koek. We zijn ergens in het midden geëindigd” aldus F. Ernseher van VCK.

Aanleiding voor de vernieuwde interesse in het televisieprogramma waren de veelvuldige klachten vanuit de medewerkerswoningen aan de Drienerbeeklaan over studentenwoningen aan de Calslaan. Na drie weken van een constante stroom van klachten besefte de Student Union dat er iets mee gedaan moest worden. Vrijwel direct is cultuurkoepel Apollo een onderhandelingstraject begonnen met SBS Broadcasting. Met het bereiken van een overeenkomst kan er nu dus eindelijk profijt gehaald worden uit de situatie.

De meningen over de plannen zijn uiterst verdeeld. Vereniging Campus Kabel en cultuurkoepel Apollo hopen de gaten in de begroting te dichten met de opbrengsten van de serie. Acasa heeft daarentegen laten weten de opnames en uitzending te willen aanvechten, omdat ze verwachten dat door deze “uiterst negatieve aandacht” de huurprijzen van campushuisvesting zullen dalen. Ondervraagde studenten hebben bijna geen mening over de media-aandacht en de economische nasleep van de beoogde opnames. Wel zijn ze er veelal blij mee dat het programma ‘Probleemwijken’ nieuw leven ingeblazen krijgt. “Het werd wel eens tijd voor een paar nieuwe iconische uitspraken. ‘Wat kinderachtig, godverdomme’ en ‘kankerkachel’ waren wel een beetje uitgemolken”, zegt campusbewoner C. Fossiel.

Geruchten gingen dat SBS al jaren van het format af wilde vanwege het controversiële verleden van het programma. Een van de uitzendingen van het programma leidde in 2005 tot meerdaagse rellen in de Bossche buurt Graafsewijk, een van de wijken die te zien was in het programma. Naar aanleiding van de commotie die over het programma ontstond besloot de leiding van SBS verdere uitzendingen van het programma te annuleren.

De geruchtenmolen omtrent de vernieuwing van het programma is al snel op gang gekomen na vanochtend. Zo zouden naar verluid de opnames van de eerste aflevering plaatsvinden bij de gespeculeerde origine van de klachtenstroom: Calslaan 3-3. De bewoners van de flatverdieping hebben aangegeven niet op de speculatie te willen reageren. Omwille van een gecontroleerde escalatie zijn de rellen naar aanleiding van de uitzendingen alvast in de Student Union-agenda gereserveerd en zijn er twee pelotons ME’ers besteld.

5 reacties voor “Controversiële spin-off ‘Probleemwijken: Campus’ komt er toch

 1. 3-3
  16 april 2015 om 12:00

  Het is allemaal de schuld van de Rabobank

 2. 7-2 weg ermee
  16 april 2015 om 12:09

  Volgens mij is Calslaan 7-2 verkeerd geschreven.

 3. Jawat Metmnprivespelen Zeker?
  17 april 2015 om 13:20

  Infentiel? INFENTIEL?

  Wat godverdomme, kinderachtig.

 4. Bitman
  22 april 2015 om 20:34

  Mooi meeliften op de discussie rondom dat maagdenhuis zeker.

  • Heer Stekeblind
   5 mei 2015 om 10:00

   Meeliften is voor hippies zonder Studenten-OV..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *