Oplossing Create Tomorrow nu al bekend

Op het terrein van de campus van de Universiteit Twente gaat vandaag Create Tomorrow van start. In de grootste studentendenktank worden vandaag cases opgelost voor diverse organisaties. Het flUTNieuws had de winnende oplossing voor aanvang van de dag in handen, en sprak hierover met betrokkenen.

De juryvoorzitter sprak vooral haar bewondering uit voor het gebruik van woorden die moderne technologiën omschreven. “Het feit dat de er met 3D-geprinte Bitcoins betaald kon worden voor het aansturen van drones via het Internet of Things, en dat alles gebaseerd op real time analyse van Big Data is natuurlijk geweldig.”

Het team zelf was enthousiaster over de lifestyle-elementen in hun oplossing: de duurzame energieopwekking op glutenvrije quinoa-basis, net als de mindfulness die de zelflerende artificial intelligence-algoritmen in de cloud brengen, omschreven ze als ‘megachill’.

Ook dagvoorzitter Art Roijakkers was direct verkocht. “Een van de voornaamste onderdelen was een web 2.0 HTML5-based app die Global Citizenship voor Generatie Y moest promoten. Dit is out-of-the-box denken met een holistische focus. En toen ze aankwamen met een synergie van Crowdsourcing en een Kickstarter wist ik dat zij de terechte winnaar zouden zijn.”

De ‘Wie is de Mol?’-presentator overhandigt aan het eind van de dag het winnende team een cheque van €4000,-. Overige teams wordt geadviseerd vooral van het goede weer te genieten, alhoewel er misschien nog iets zou kunnen veranderen. “Volgens mij heb ik nog niets over nanotechnologie gehoord.” aldus Rooijakkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *