Een 7 in Osiris voortaan juf

Het halen van een 7 is voortaan verleden tijd. De taskforce Onderwijssystemen van het Centre for Educational Support (CES) heeft naar aanleiding van feedback besloten om een wijziging in het studieinformatiesysteem door te voeren.

In overleg met de leverancier is besloten dat de UT niet langer het getal 7 als tentamenresultaat kan toekennen, maar dat er op dezelfde plek ‘JUF’ komt te staan. Dit om het systeem meer op studenten toe te spitsen, de dagelijkse gebruikers.

“Normaal gesproken trekken we ons niets aan van kritiek op de ICT-infrastructuur, maar we zijn toch maar eens door de mailtjes gescrold” aldus coördinator B. Lekboord. “Osiris Student werd door de gebruikers als ‘niet chill’ en ‘zakelijk’ beoordeeld. Om informatie duidelijker en informeler op de student over te brengen zijn wij in samenwerking met een klankbordgroep tot deze wijziging gekomen.”

Studenten reageren positief op de mededeling van het CES. “Laatst vroeg mijn dispuutgenoot nog wat ik voor een toets had gehaald. Enthousiast over mijn studenten-10 riep ik keihard ‘zeven!’ en tsja, dat leverde natuurlijk een strafadje op.” Een eerdere aanpassing, het sorteren van de cijfers op anciënniteit kreeg evenzo positieve reacties.

“Dit heeft goed voor ons uitgepakt” vertelt Lekboord. “We zijn natuurlijk constant op zoek naar verbetering, dus wie weet dat we binnenkort nog eens een mailtje openen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *