Nieuwe ruimte voor honderden onderzoekers: UT ontwikkelt nanolab-on-a-chip

Onderzoekers hebben na de succesvolle ‘lab-on-a-chip’, waarmee onder andere vruchtbaarheid gemeten kon worden en kanker kon worden opgespoord, nu het nanolab-on-a-chip geïntroduceerd. Een van de onderzoekers vertelt: “Het nanolab-on-a-chip is een doorbraak in huisvestingsproblemen van universiteiten. Wanneer wij het nanolab-on-a-chip hebben uitontwikkeld zal een ruimte zijn voor tien onderzoekers per vierkante nanometer”.

De onderzoekers van de BIOS vakgroep willen de vinding in de praktijk gaan testen op de campus. Onderzoeker Frederik Kleijn legt uit: “Nu het ITC naar de campus verhuisd gaat worden, hebben we meer ruimte nodig. We zouden een deel van de onderzoekers op onze chips kwijt kunnen”.

De BIOS vakgroep heeft ook plannen voor multifunctionaliteit van de chips: “Het is niet onbekend dat vele onderzoekers beleidsafdelingen graag geminimaliseerd zien. Hier willen wij van harte aan meewerken. Per september zullen we de gehele afdeling human resources gaan huisvesten op een policy-on-a-chip op de zolder van de Zilverling”. Bang voor tegenwerking zijn ze bij de vakgroep niet: “ons krijgen ze niet klein”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *