UT begint openluchtexpositie “superhelden”

De universiteit Twente begint, in samenwerking met cultuurkoepel Apollo, een openluchttentoonstelling over superhelden. De aftrap werd onbedoeld gegeven door een aantal studenten op de toren van de Hogekamp.

De ingeving voor het idee kwam toen enkele studenten op het dak van de Hogekamp betrapt werden bij het plaatsen van een het logo van Batman, een held die te herkennen is aan zijn alomtegenwoordige fascinatie voor gestileerde vleermuizen.

Bart de Spuijter, beleidsmedewerker, legt uit dat er op dat moment twee opties waren: de schilders konden worden beboet, of men kon doen alsof het opzettelijk was en doorgaan met het schilderen van logo’s. “De eerste optie viel vrij snel af: we hadden al jaren geen serieuze vooruitgang geboekt met het opknappen van de Hogekamp, en het zou eigenlijk nogal treurig zijn om te ontkennen dat deze actie onvermijdelijk zou volgen uit ons gebrek aan daadkracht en besluitvaardigheid, gecombineerd met een actieve studentenpopulatie. We hebben daarom de eer aan onszelf gehouden en lokale kunstenaars gevraagd ook de logo’s van Superman en andere helden voor korte tijd op prominente plaatsen op de campus te tonen.”

Ook aan de universiteit gelieerde organisaties kunnen deelnemen. De eerste reacties waren positief: studentenvereniging Audentis ontwerpt op dit moment “Supermooiman”, terwijl Sodexo medewerkers vrijmaakt voor een ode aan Rob Geus: “Manmanman”. Het FLUTnieuws heeft al een inzending gedaan: voor FLUTnieuws-reaguurder Bitman wordt op dit moment een logo ontworpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *