Hoe is het nu met… de baby van de babyspam?

14 jaar geleden was hij, zonder het zelf door te hebben, hét gesprek van de dag op de UT. Zijn moeder, secretaresse op de UT, stuurde toen naar alle UT-studenten een mail om op hem te stemmen als ‘Baby van het jaar’. Maar door deze actie werd het hele UT-netwerk platgelegd en werd hij landelijk nieuws. Hoe is het tegenwoordig met hem? FLUTNieuws zocht het uit!

Na lang onderzoekswerk kwamen we achter de naam; Max van der Pol. Maar daarna hoefden we niet ver naar hem te zoeken, want tegenwoordig heeft hij een bijbaantje op de UT. Als hij klaar is met school helpt hij zijn moeder bij de administratie met het afhandelen van e-mails. We vragen hem of hij weet heeft van zijn beroemde reputatie.

“Mijn vader vertelt het verhaal nog altijd op mijn verjaardag.” zegt Max, enigszins beschaamd. “Natuurlijk een beetje een domme actie van mijn moeder, maar ze bedoelde het allemaal goed.” Dat Max tegenwoordig op de UT werkt vindt hij ook een beetje ironisch. “Maar goed, ik had een bijbaan nodig en mijn moeder wist nog wel iets. De appel valt dus niet ver van de boom.”

Max, nu 14, zit nu in het derde jaar van de middelbare school en als het aan hem ligt gaat hij ook op de UT studeren. “Ik vind zelf het klimaat erg belangrijk en op de UT zijn ze ook veel bezig met wetenschappelijke oplossingen voor het klimaatprobleem.” Dat het klimaat serieus voor hem is, is wel duidelijk. Hij heeft zich onlangs aangesloten bij de actiegroep Extinction Rebellion. “Het klimaat zorgt nu voor een noodtoestand, zoveel lijkt me wel duidelijk. Dat mag van mij ook wel harder uitgesproken worden door de UT”.

Dat men het 14 jaar na dato nog steeds over de actie van zijn moeder heeft vindt hij stiekem wel grappig. “Ik heb er zelf natuurlijk niets aan kunnen doen, maar niet iedereen kan zeggen dat hij het UT-netwerk heeft platgelegd.” Wel keurt hij de acties van zijn moeder af. “Een ‘Baby van het jaar’-verkiezing is nogal een knullig onderwerp voor zo’n mailtje. Alleen voor écht belangrijke onderwerpen zou zo’n massale mail verstuurd mogen worden.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *