Draaiboek ontgroening CvB gelekt

Deze ochtend heeft de redactie van het flUT nieuws het draaiboek van het ontgroeningsweekend van het niewe College van Bestuur in handen gekregen. Het betreft locaties, tijden en – het meest schadelijk – de activiteiten en ontberingen die de leden van het CvB moeten doorstaan voordat zij zich officiëel het College van Bestuur mogen noemen.

De ontgroening van het CvB is een zeer besloten tafereel, waarvan iedereen wist dat het gebeurde, maar niemand precies wist wat er gebeurde. Enkelen beweerden te weten dat de ontgroening niets voor zou stellen en dat de CvB-novieten alleen maar met elkaar zouden borrelen. Uit het gelekte document blijkt echter dat de ontgroening niet niets is. Het globale traditionele schema ziet er namelijk als volgt uit:

Vrijdag overdag Langs hoogwaardigheidsbekleders van andere universiteiten om daar verscheidene opdrachten uit te voeren.
Vrijdagnacht Slapen tussen het vee in en stal in de buurt van Driel.
Zaterdag ochtend ‘Gefeut’ worden op instructie van het oud-CvB in een verlaten pand in de Rotterdamse haven

Zaterdagmiddag en -avond

Opdrachten van het CvB uitvoeren in en rond Rotterdam

Zaterdagnacht

Tent opzetten in de Biesbosch en daar slapen

Zondag overdag

Dropping in oost-Duitsland.

Zondagavond

Bierestafettes tegen oud CvB’s

De meest opvallende toevoeging is de nieuwe donderdagplanning die in het document nog met“wellicht” wordt bestempeld. Het nieuwe CvB zou op de donderag namelijk een rondje ‘verenigingen’ (feutenrondje) maken bij de studieverenigingen op de UT. Hier zouden ze de bekende opdrachten uitvoeren die kandidaat-besturen van studieverenigingen ook jaarlijks uitvoeren.

Niemand weet precies waar het lek vandaan komt, maar er wordt verwacht dat iemand van het (oud-)CvB een USB-stick is verloren of vergeten is uit te loggen op zijn mail. Het CvB zegt dat de schade door het lekken van de informatie te beperken is, omdat locaties en data nog wel veranderd kunnen worden. “Echter betreuren we het wel dat jarenlang geheim gebleven tradities zomaar op straat zijn komen te liggen”, aldus voorzitter van het huidig CvB, Victor van der Chijs. “We zullen alle activiteiten om moeten gooien om het toch nog spannend te houden voor aankomende CvB’s.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *