Vakgroep TBK: “Zwarte Piet niet meer van deze tijd”

Een vakgroep van de opleiding TBK laat in een persbericht weten te vinden dat Zwarte Piet ‘niet meer van deze tijd’ is. De vakgroep besloot na de recente ophef het fenomeen Zwarte Piet grondig te evalueren, waarna er een rigoureuze herziening werd geadviseerd. Zwarte Piet is volgens de vakgroep namelijk ‘hopeloos achterhaald’.

Vakgroepleider Anders Pietersen verklaart in een interview met het FLUT Nieuws zijn bevindingen. “Ik kijk nu al jaren het Sinterklaasjournaal met mijn kinderen en er valt mij ieder jaar weer op dat Zwarte Piet gewoonweg een keiharde stereotypering is van slecht management!” aldus een woedende Anders. “Ieder jaar gaat er wel weer wat mis, dan zijn de pakjes verdwenen, dan is het paard weer zoek of zijn ze de staf kwijt. En het houdt niet op, niet vanzelf. Wordt hier überhaupt wel geëvalueerd?”

Volgens Anders is dit te wijten aan een gebrek aan een duidelijke bedrijfsstructuur. “Er is nu 1 Hoofdpiet, maar dat is niet te doen met zo’n grote groep pieten. Wat ze moeten doen is meerdere upper-managementpieten aanstellen, die op hun beurt weer geleid worden door de CEO van de Enterprise; Sinterklaas. Daarnaast zijn er veel pieten die duidelijk onnodig zijn, een wegwijspiet is simpel te vervangen door een navigatiesysteem. Dit levert ook nog eens een fikse besparing op.”

Ook is Anders van mening dat er enkele lower-managementpieten aangesteld moeten worden die het dagelijkse reilen en zeilen op de werkvloer regelen. Zo zouden de upper-managementpieten meer tijd overhouden om de jaarlijks terugkerende problematiek onder de loep te nemen. Anders hoopt dat Sinterklaas naar hem luistert, zodat er eens een probleemloos Sinterklaasfeest kan zijn. “Misschien houdt die discussie dan eens een keer op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *