Basisschool eerste stap richting CampusLife-traject

Je hele leven op de campus. Het klinkt als een utopie voor velen, maar tot nu toe waren hier nog geen mogelijkheden voor. Vandaag werd echter de eerste stap gezet richting dit CampusLife-traject met de aankondiging van een basisschool op het campusterein. Plannen voor een middelbare school zitten echter in een vroeger stadium.

Basisschool De Elfenbron zal het vernieuwende DELTA-onderwijs gaan geven. Een onderwijsvisie die volgens onderwijspsycholoog Marjolein van Klink basisschoolleerlingen perfect voorbereidt op een universitaire studie. Ze benadrukt dat er dan wel een middelbare school zou moeten komen op de UT, om beter aansluiting te geven. “Maar we beginnen pas in augustus 2015, dus we hebben nog een jaar of 8 voordat de middelbare school moet openen.”

De basisschool is onderdeel van het CampusLife-traject, waarbij iemand zijn hele leven niet van de campus af hoeft. “Personen komen ter wereld in het ECTM. Ze stromen daarna soepel in bij kinderdagverblijf De Vlinder, om vervolgens basisonderwijs te volgen op De Elfenbron” legt rector Ed Brinksma uit, “Als ze daarna naar middelbare school De Heksenketel gaan, kunnen ze vervolgens direct door naar de UT zelf. We hopen dat de eerste CampusLife-PhD in 2038 klaar zal zijn. Voor deze persoon ligt uiteraard een professorschap in het verschiet.”

Onderwijskundigen zijn op kinderdagverblijf De Vlinder aan het scouten naar kandidaten voor het traject. “We zien zelfs hier al een paar veelbelovende peuters. Zo kent Sem het hele alfabet al en kan Tess al tot 20 tellen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat zij afstuderen van de UT.”

1 reacties voor “Basisschool eerste stap richting CampusLife-traject

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *