Bestuursfoto’s Daedalus, Euros en Taste gelekt

Afgelopen week zijn de bestuursfoto’s van diverse verenigingen te vinden geweest via het zogenaamde campusnet. De bestuurders van de betrokken verenigingen reageren verbolgen: Deadalus vreest dat de niet-gephotoshopte foto een vertekend beeld geeft van het bestuur, Euros wil de zaak tot op de bodem uitzoeken en het Taste-bestuur spreekt van “een smakeloze actie”.

De oorzaak: iCloud?
Systeembeheerder Jochem van Euros heeft in geen ongeregeldheden kunnen vinden in de computers van Euros. Hij heeft het vermoeden dat het iCloud account van de bestuursipad gehackt is. Ook Jasmijn, bestuurder bij Daedalus, geeft aan dat iCloud het probleem zou kunnen zijn: “in onze verenigingskamer staat een iMac, het zou goed kunnen dat daar iets van iCloud op staat”. Het bestuur van Taste was niet beschikbaar voor een reactie. Een Taste-lid, welke anoniem wil blijven, wil wel reageren: “bij ons lekker er wel vaker foto’s uit, hier kijk ik niet van op”.

Campusnet
De vele reacties op de social media wijzen ‘Datamonster’ aan als het lek. In een telefonische reactie aan flUTnieuws laat Datamonster weten dat hij de bestuursfoto’s inderdaad op zijn server heeft gezet. “Een kuchende man in een bruine regenjas bood ze aan”, vertelt hij. “Dit is trouwens nog maar het topje van de ijsberg, verwacht binnenkort nog meer”. Zit er een ‘The Fappening’ in op Campusnet? “Vooralsnog niet, ik heb nog niets van Communiqúe voorbij zien komen”, aldus Datamonster.

2 reacties voor “Bestuursfoto’s Daedalus, Euros en Taste gelekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *