Facilitair Bedrijf plaatst magnetrons in laadpalen voor Apple Wave

Maandag plaatst het Facilitair Bedrijf magnetrons in de onlangs geïnstalleerde laadpalen. De magnetrons kunnen gebruikt worden voor het snelladen van alle apparaten met iOS 8 door middel van de nieuwe Apple Wave-technologie.

De oplaadmagnetrons hebben een instelbaar vermogen. Gebruikers kunnen kiezen tussen een programma van 60 seconden op 700 watt, of 70 seconden op 800 watt. Na deze korte periode moet het iDevice weer voldoende zijn opgeladen om een aantal colleges te overleven.

Apple introduceerde de Wave-technologie met iOS 8, en claimt dat de technologie ook te activeren is op oudere iPhones en iPads, zolang ze een update naar iOS 8 aankunnen. Apple streeft hiermee Android-fabrikanten voorbij: hoewel draadloos laden niet nieuw is, is de laadsnelheid aanmerkelijk verbeterd. Vermoedelijk wordt er gebruikgemaakt van het feit dat zowel een magnetron als een WiFi-zender werken met het frequentiebereik van rond de 2.4GHz.

De nieuwe magnetrons komen eerst in de laadpalen in de Spiegel, om de Universiteitsraad tijdens de pauzes van vergaderingen de mogelijkheid te geven hun iPad op te laden. In gebouw Hal B, naast de Waaier, komt geen magnetron in de laadpaal: daar heeft Sodexo voorlopig het alleenrecht op het gebruik van magnetrons om te dure zooi op te warmen.

 

Apple Wave: Apples nieuwe technologie om telefoons snel draadloos op te laden.

Apple Wave: Apples nieuwe technologie om telefoons snel draadloos op te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *