’t Gat in de Markt uitgeroepen tot Geurigste Café

Van alle uitgaansgelegenheden in Enschede is “‘t Gat in de Markt” uitgeroepen tot het “Geurigste Cafe” van de stad. De commissie die de controversiële prijs uitreikt haalt nergens meer de neus voor op, behalve voor het Gat.

De kroeg werd beoordeeld op verschillende punten zoals: geur bij binnenkomst, odeur van bezoekers, geur van bier en toilet. Op deze vlakken heeft het Gat haar stinkende best gedaan. De jury was van mening dat de prijs naar het Gat moest gaan. “Geen enkel ander café heeft zo haar best gedaan om een onaangename omgeving te creeëren als deze studentenkroeg.” aldus de voorzitter van de jury.

De mening over ‘geur bij binnenkomst’ was nog moeilijk om vast te leggen. Dit aangezien de meeste jury-leden tijdens het afdalen van de trap flauwvielen van het aroma. Met deze goede score werd nog spannend of de geur van het toilet nog wel potent genoeg was. “Het is nog hard werken om zo’n dikke stank te creëren. Gelukkig was er iemand vannacht over zijn nek gegaan in het toilet, dus dat koekje heeft ons nog mooi punten opgeleverd.” aldus het volk achter de bar.

Het café gaat alles op alles zetten om volgend jaar weer in de prijzen te vallen. “Normaal hebben we ieder jaar een nieuwe airconditioning maar dat slaan we deze keer even over.” aldus een woordvoerder van Stichting Sociëteit M.E.T.R.O. Het studentencafe Diepzat heeft een respectabele tweede plek gekregen in de ranglijst maar was net niet zo ranzig als het Gat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *