Overleg studieverenigingen sluit zich aan bij de campuscard.

De besturen van de Student Union (SU) en het Overleg Studieverenigingen (OS) maakten vandaag bekend dat het OS zich volgend jaar aan zal sluiten bij de Campus Card, zoals de Xtracard volgend collegejaar zal gaan heten.

Door de aansluiting zal het voor studenten nodig zijn om een Campus Card aan te schaffen om lid te zijn bij studieverenigingen: €40, plus €22,50 per vereniging. Het OS laat in een persbericht weten: “Het feit dat veel studenten bij meerdere verenigingen lid waren was al lange tijd niemand een doorn in het oog. We kregen op regelmatige basis geen klachten over het feit dat de administratieve lasten de pan uit rezen. We hopen met deze maatregelen zaken als lidmaatschappen voor alleen koffie of een activiteit tegen te gaan.”

Ook de Student Union ziet louter voordelen: “Door het uitdelen van de €22,50 via een complex en op niet-transparante wijze opgesteld verdeelmechanisme denken we de studieverenigingen meer van ons afhankelijk te maken. Bij sport- en cultuurverenigingen zien wij dat dit model al veel verder gevorderd is.” Onder een aantal studenten gaat het vermoeden rond dat de maatregel substantieel zal bijdragen aan de grote hoeveelheden geld die op de UT jaarlijks nodeloos rondgepompt worden. De Student Union is daar nog niet zeker van en gaf desgevraagd aan geen econometristen in dienst te hebben die konden berekenen of de geldstromen wel of niet groot waren.

Navraag bij het Externenoverleg leverde geen standpunt op van deze groep bestuurders over de noodzaak van de financiële bijdrage. De voorzitter reageerde kort: “Met transacties onder de €500 houden wij ons niet bezig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *