Puk van 6 ontwerpt nieuwe huisstijl UT

Puk uit Losser heeft de wedstrijd voor het ontwerpen van de nieuwe huisstijl van de UT gewonnen. De 6-jarige heeft hiermee 12 andere deelnemers verslagen en gaat er vandoor met het prijzengeld.

Puk (6 jaar) kreeg de schok van zijn leven toen hij van zijn moeder hoorde dat hij de prijsvraag van de Universiteit Twente gewonnen had. Puk’s moeder: “Ik kreeg een mailtje met als titel ‘U heeft 2 miljoen euro gewonnen’ en toen ik er op klikte bleek dat mijn zoontje de prijsvraag had gewonnen. Ik was zo trots op hem dat ik hem meteen een krentewegge heb gegeven.”

De rector: “We waren de oude huisstijl wel weer een beetje beu, dus besloten we een wedstrijd uit te schrijven voor wie de mooiste nieuwe huisstijl voor de UT kon bedenken.” De rector was even bang dat er niet genoeg deelnemers zouden zijn: “Om genoeg respondenten te krijgen hebben we er een winnaarsprijs van twee miljoen euro aan gehangen. Een zeer schappelijke prijs voor een nieuwe huisstijl.”

Puk is dolblij met het prijzengeld, al kan hij zich niet herinneren dat hij daadwerkelijk meedeed met de prijsvraag. “Ik zag brieven van mama liggen en daar ben ik toen op gaan kleuren met mijn krijtjes, maar dat was ik al snel weer zat en toen zette ik er een punt achter. Mama vond het erg mooi en heeft het naar de universiteitsmensen gestuurd.” De nieuwe huisstijl wordt vanaf 2015 in gebruik genomen.

4 reacties voor “Puk van 6 ontwerpt nieuwe huisstijl UT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *