DAS Bangalijst uitgelekt: vrouwen op de Enschedese lijst scoren hoog

Om een beetje mee te gaan met de huidige ontwikkelingen in de studentencultuur heeft DAS een eigen bangalijst uitgegeven. “Een reactie van onze kant kon niet uitblijven”, aldus partijleider Brovlovski, “de enige reden dat we Audentis, DHC, Euros en Taste op een hoop hebben gegooid is om tot een complete lijst te komen”. Alpha en de Navigators hebben verbolgen gereageerd: “amice Van Nazareth staat bovenaan onze Bangalijst”, laat voorzitster G. Lovig van Alpha weten.

De vrouwen (‘chicks’) op de DAS Bangalijst scoren over het algemeen goed. Brovlovski legt uit: “we hebben hier in Enschede een relatief voordeel. Laten we eerlijk zijn: het is heel leuk dat er meer vrouwen techniek gaan studeren, maar gemiddeld worden ze er niet mooier op. De chicks die op onze lijst staan springen er wel echt uit. Daarnaast hebben we een strikt beleid om geen Enschedese zesjes op de lijst te zetten.”

Vanuit het CvB is met interesse gereageerd op de DAS Bangalijst. “Dit soort geluiden zijn er in de studentenmaatschappij en ook deze moeten gehoord worden”, licht rector Drinksma op verzoek toe. “De vorm, openbare publicatie, ben ik het niet helemaal mee eens. DAS had de lijst ook gewoon tijdens een besloten URaadsvergadering kunnen ronddelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *