D.R.V. Euros stelt opt-outsysteem in

Nieuwe studenten die volgend collegejaar gaan beginnen op de universiteit zullen bij hun inschrijving automatisch lid worden gemaakt van D.R.V. Euros. Het voorstel lag al enkele maanden bij de Student Union en is in de zomervakantie goedgekeurd. Met de gehaalde positieve stemming op de afgelopen algemene vergadering van de roeivereniging Euros staan nu alle betrokken partijen dus achter het plan.

De kersverse Praeses van D.R.V. is blij dat de plannen nu eindelijk gerealiseerd kunnen worden. “De helft van de tijd hangen onze boten in de schuur. Dat is eeuwig zonde. Er moeten kontjes in de zitjes.”, aldus mevrouw D. fault Ook het net uitgewisselde bestuur, dat een jaar gewerkt heeft aan de conceptimplementatie, is blij met de goedkeuring. “Diep van binnen wil iedereen gewoon roeien. Het is jammer dat veel studenten daar niet aan toe komen, omdat ze niet de moeite nemen om zich in te schrijven. Gelukkig kan met het nieuwe plan iedereen zo gaaf zijn als wij.”

Het goedgekeurde conceptplan telt 14 pagina’s. Echter als alle lofbetuigingen aan de roeisport, de vereniging en de haar leden weggestreept worden komt er ongeveer een alinea aan tekst uit. In de tekst wordt beschreven dat alle eerstejaarsstudenten die zich inschrijven voor collegejaar 2017/2018 automatisch worden ingeschreven voor D.R.V. Euro’s, tenzij ze expliciet aangeven dit niet te willen. Ze kunnen dit aangeven in het generieke opmerkingenveld van hun Kick-Inschrijving, inclusief opgave van reden. Dit verzoek zal door een speciale commissie van de Student Union en D.R.V. beoordeeld worden. Als de reden ongegrond wordt geacht zal de eerstejaars alsnog voor de roeivereniging ingeschreven worden. De lidmaatschapskosten zullen bij de eerste betalingstermijn van het collegegeld geïncasseerd worden.

Leden van de roeiverenigingen zijn veelal positief over het plan. Maar we horen ook negatieve geluiden van leden die we er over spraken. Zomaar een geep uit de reachties: “Nu iedereen lid wordt worden wij als doorgewinterde roeiers minder speciaal.”, “Met deze influx van krediet moeten we nog vaker met bier gooien. En dan klagen die kanoërs weer dat we onze bekertjes moeten opruimen.” en “Roeien, roeien, roeien, roeien, roeien. Sorry wat zei je? Roeien, roeien, roeien, roeien, roeien!”

Vooralsnog zal het nieuwe plan alleen gevolgen hebben voor eerstejaarsstudenten. Maar er zal het komende jaar gewerkt worden aan een plan waarbij alle studenten bij hun inschrijving lid worden van van Euros.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *