Audentis-ontgroening “te laf”, media blijven stil

Bij Audentis zijn ze het zat. Al een week lang wordt het studentennieuws gedomineerd door de Groningse studentenvereniging Vindicat atque Polit en over het Enschedese Audentis wordt met geen woord gerept.  “Dit kan niet door de beugel, de betrokken personen zijn hier hard op aangesproken”, volgens Audentis-praeses Galboght.

Na een aantal incidenten in Groningen kwam Vindicat veelvuldig in het nieuws. Media-aandacht die ook Audentis wel goed zou kunnen gebruiken. Eerder probeerde Audentis nog, in samenwerking met DAS, een bangalijst te publiceren, maar dit deed toch te weinig stof opwaaien. Vandaar dat het Audentis-senaat zijn pijlen had gericht op de ontgroening, maar tevergeefs. Na twee ontgroeningen was er geen enkel noemenswaardig incident te bekennen.

Een van de nieuwe leden doet, zichtbaar ongetraumatiseerd, zijn verhaal aan het flUTNieuws. “We kwamen bij een veld aan en toen stonden er allemaal mensen met hockeysticks. Nu gaat het gebeuren dacht ik, maar we moesten alleen maar een paar keer heen en weer rennen en biertjes adten. Toen ik thuis kwam herkenden mijn ouders mij direct, ze waren zichtbaar onaangedaan.”

“Mijn ouders herkenden mij direct terug”
Een ongekwetste eerstejaars.

Audentis-praeses Erik Galboght heeft direct ingegrepen. “Toen wij hoorden dat het in de media stil bleef zijn we direct met het hele senaat om de tafel gaan zitten. We gaan sowieso een taskforce oprichten om er voor te zorgen dat dit volgend jaar niet weer gebeurt. Daarnaast zijn wij nog aan het beramen wat wij met de ontgroeningscommissie gaan doen, mogelijk worden enkele leden daarvan nog geschorst.”

Wij hebben nog geprobeerd contact te leggen met enkele organisatoren van de ontgroening, zij waren niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *