flUTnieuws adviseert: do’s en dont’s tijdens de intro

Beste kiddo, welkom in deze prachtige, goed bereikbare, met de tijd meegaande, bovengemiddeld ontwikkelde, keurig ABN sprekende en bovenal grootstedelijke regio! En welkom op de Universiteit Twente! Als enig betrouwbaar nieuwsmedium van de campus zien wij het als onze nobele taak om je de komende week via dit krantje te informeren over de intro. Wij starten onze motoren (ghehe, dat is grappig, want dat is het prachtige thema van deze intro) en beginnen met een lijstje do’s en dont’s voor tijdens jouw intro.

Don’t: je inschrijven bij een vereniging op de eerste dag
Verenigingen strooien met allerlei goodies om jou als lid binnen te halen. Schrijf je dus vooral niet de eerste dag in. Lid worden kan volgende week nog wel en meer goodies voor jou! Daarnaast is de intro om vrienden te maken. Ga dus ga niet populair lopen doen met een ‘ik word lid’ shirtje, dat stoot alleen maar mensen af.

Do: vertel iedereen over jouw gave vakantie!
Profileren is belangrijk. Dag 1 van de intro is immers ook de eerste dag van de rest van je leven. Net zoals dag 2, overigens, want op dag 2 ben je dag 1 vermoedelijk al weer vergeten. Schroom dus niet om elke dag opnieuw te vertellen hoe episch het was dat jij half Lloret del Mar herpes hebt bezorgd! Je doegroepgenootjes zullen elke dag weer smullen van dit verhaal. Variatietip: wissel eens van SOA om te testen of je doegroepgenootjes wel opletten als jij jouw epische vakantieverhaal voor de 10de keer vertelt.

Don’t: regelen bij pakkerijverenigingen
Om meerdere redenen, zie het woord ‘verenigingsmatras’ in het studentenwoordenboek. Daarnaast: chlamydi-nee heb je, chlamydia kun je krijgen.

Do: petje-tik
Het is natuurlijk best eng om een gesprekje aan te knopen met iemand die je nog niet kent. Zeker een ouderejaars. Om dit makkelijker te maken is petje-tik uitgevonden! Het is heel simpel: kom je iemand tegen met een petje op z’n hoofd, tik deze er dan in een soepele beweging af. Vervolgens zal de eigenaar van het petje een verhit gesprek met jou beginnen. Hashtag handig!

Don’t: zeiken op de Student Union
De Student Union (SU) is het allerhoogste studentenorgaan op deze universiteit en dient met respect behandeld te worden. Alle gedragingen die niet in lijn zijn met het SU-beleid leiden tot eenzame opsluiting op de bovenste verdieping van de Hogekamp. Bij lichte overtredingen is het voldoende om drie strafgebedjes uit het rode boekje op te zeggen.

Do: goed blijven drinken
Zoals eerder genoemd is profileren erg belangrijk de komende week. Daarnaast is er warm weer voorspeld. Goed hydrateren is een noodzaak. Claim dus daarom direct die top op de apenrots en laat de eerste avond zien dat jij de adtkoning van je doegroep bent.

Dit artikel verscheen in de Break-In van woensdag 24 augustus.

2 reacties voor “flUTnieuws adviseert: do’s en dont’s tijdens de intro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *