Kandidaat-rector: “Maak de campus weer groot!”

De huidige rector Ed Brinksma opvolgen zal geen gemakkelijke taak zijn. Toch ziet beoogd kandidaat Ronald Troef het positief tegemoet. Onder het motto “We maken deze campus weer groot!” wil hij de Universiteit Twente de komende jaren doorloodsen. Het flUTNieuws kreeg een mogelijkheid de kandidaat te interviewen en voelde hem aan de tand over enkele prangende issues.

Wat is uw kijk op internationalisering?

“Mijn concurrent zou jullie zeggen, internationalisering is goed, goed voor de economie, maar wat brengt het ons? Alleen maar Duitsers! En als Duitsers onze kant op komen, komen niet de goede Duitsers, alleen de drugsgebruikende, stinkende, rokende Duitsers. Als je vandaag, gewoon een dag als vandaag, de UB in duikt, wat zie je dan? Duitsers! Die Duitsers pikken studieplekken in van ons hardwerkende Nederlanders. Internationalisering? Krijg de tering!”

Veel studenten zijn sceptisch over het Twentse Onderwijs Model. Wat vind u hiervan?
“Kijk, de huidige rector Ed Brinksma, waarvan nog maar de vraag is of hij wel in Twente geboren is, heeft dit model er doorgedrukt. Wat de details zijn hiervan weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat een model door Brinksma nooit goed kan zijn. Maar ik ga een nieuw onderwijsmodel maken, en niemand weet meer van onderwijsmodellen dan ik, en het wordt het beste onderwijsmodel ooit. Een goed onderwijsmodel, met colleges en tentamens en Delft zal kijken naar het Troef’s Onderwijs Model en zij zouden willen dat zij het hadden bedacht.”

Activisme blijft ook een heet hangijzer, moet een student wel actief worden en commissies in gaan?
“Commissies zijn goed, commissies is waar een universiteit op draait. Ik zal zorgen voor meer commissies, zodat iedere student een commissie kan doen. Mijn plan voor commissies, een goed plan, zorgt er voor dat studenten die nu nog geen commissie hebben, die nu gewoon commissieloos op de bank zitten, op kunnen staan en kunnen zeggen: ‘Ja, ik zit in een commissie’. Dat is mijn visie en als rector zal ik die visie waarmaken!”

Sommigen vinden dat er meer geld naar sport moet, hoe ziet u dat?
“Sport, ik houd van sport, ik ben goed in sport. Niet heel goed, niet professioneel, maar beter dan gemiddeld, ik ben beter dan de meeste mensen. Sport is belangrijk, meer mensen moeten sporten. Ik sport iedere dag. Als ik rector ben zal ik ook gewoon blijven sporten. Sport is gewoon belangrijk. Door te sporten maken we de campus weer groot!”

Tot zo ver het interview met Ronald Troef. Later dit jaar wordt bekend gemaakt of de heer Troef ook daadwerkelijk rector wordt, of dat het toch een vrouw wordt.

Dit artikel verscheen gecensureerd in de Break-In van donderdag 25 augustus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *