Verenigingen stelen zich voor, vandaag: DBBQV UitSteakend, DPV DeBut, DBV BrigeUT en CTKG De Kale Vrouw

flUTnieuws gaf afgelopen intro een aantal minder bekende verenigingen de kans zich voor te stellen. Vandaag een barbeque-, petanque- en bridgevereniging. Ook een klaverjasgenootschap en een nieuwe Euros-afdeling.

Drienerlose Barbecuevereniging “UitSteakend”
De voorzitter van UitSteakend ontmoeten we tijdens de wekelijkse activiteit van de club: vlees grillen. Hij vertelt ons dat de kleine club bestaat ut zo’n twintig leden verdeeld over drie commissies. Elke commissie is verantwoordelijk voor een aspect van het barbecuen: het grillen zelf, de materialen en de saus. We vragen of er geen salade bij hoort, hierop worden we hartelijk uitgelachen. “Salade? Nee. We zitten hier in Twente, niet in Wageningen.” UitSteakend komt binnenkort met een eigen app voor de minder ervaren barbecue-er: GrillMeister.

Drienerlose Petanquevereniging “DeBut”
DeBut staat dit jaar voor het eerst op het Student Life Festival. Ze hebben een plekje gekregen van slechts een paar vierkante meter naast de gezelligheidsverenigingen. “Bij Petanque gaat het erom een grote loden bal zo dicht mogelijk bij een kleiner balletje te gooien. Veel mensen zullen het kennen als Jeu des Boules”, aldus voorzitter Francois. flUTnieuws hoopt dat het goed gaat met alle ballenverenigingen naast elkaar.

Drienerlose Bridgevereniging “BridgeUT”
BridgeUT is vandaag niet te vinden op het SLF, maar wel,op hun vaste stek in de Bastille. “Als iemand interesse heeft, melden ze zich maar hier”, aldus de secretaris van de kaartclub. Het toelatingsbeleid van BridgeUT is streng: er worden slechts vier leden tegelijk aangenomen en deze moeten in hun ‘kennismakingstijd’ minstens twee bridgetoernooien spelen in een vrij uit te zoeken bejaardentehuis.

Civieltechnisch Klaverjasgenootschap “De Kale Vrouw”
CTKG is eigenlijk geen vereniging, maar op aandringen van bestuurslid Van der Ven gaan we ze toch de mogelijkheid geven zich voor te stellen. CTKG kent nauwelijks regels of verplichtingen, een van de weinige regels is dat een bestuurslid aftreedt wanneer deze verzaakt. Op elk moment van de dag wel ergens in Enschede een potje gejast door de leden. In principe is iedereen welkom bij CTKG. “Vrouwelijke leden dienen wel te voldoen aan de conventie welke de naam van ons genootschap voorschrijft”, aldus voorzitter Van der Ven.

Drienerlose Waterfiets Vereniging Euros
Naast roeien, zeilen en kano is er nog een watersportvereniging vernoemd naar de god van de Oostenwind, Euros Waterfiets. Zoals de naam al doet vermoeden houden de leden zich bezig met de eeuwenoude kunst van het waterfietsen. Wedstrijden doen de leden van Euros niet aan mee. “Eigenlijk zijn we alleen aan het bierdrinken en een beetje in het water aan het dobberen” aldus voorzitter Henk Drijver. “Eigenlijk gewoon hetzelfde als de roeiclub, maar dan minder pretentieus.”

Dit artikel verscheen in de Break-In van donderdag 27 augustus.

5 reacties voor “Verenigingen stelen zich voor, vandaag: DBBQV UitSteakend, DPV DeBut, DBV BrigeUT en CTKG De Kale Vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *