Hooters opent vestiging op campus

Het CvB heeft bij de opening van het academisch jaar bekend gemaakt dat er een restaurant van de Amerikaanse keten Hooters zal worden geopend op de campus. Het Educafé in de Zilverling lijkt de meest waarschijnlijke plek, mede door de grote aantallen potentiële klanten. De Hooters moet daarnaast ook het perspectief op de arbeidsmarkt onder studentes psychologie en communicatiewetenschappen verbeteren.   

Hooters, dat vooral bekend staat om haar heerlijke kip, was al langer van plan om een vestiging in Nederland te openen en denkt met de Zilverling de ideale locatie gevonden te hebben. ‘De vele mannen in de Zilverling zagen er uit alsof ze al tijden geen sappig kippetje hadden gehad’ verklaart woordvoerder K. Nonnen. ‘Wij willen dan ook best de nobele taak op ons nemen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.’

CvB-voorzitter Van der Chijs is verheugd met de komst van Hooters. ‘Naast het feit dat mensen behoefte hebben aan pittige stukjes kip, draagt Hooters bij aan de internationale uitstraling en beleving van de campus’ zegt Victor van der Chijs tijdens de opening van het academisch jaar. ‘Hooters is wereldwijd een zeer populair merk en herkenbaar.’ Van der Chijs liet echter niet los of ook de CvB-vergaderingen in het restaurant zullen plaatsvinden.

Ook in de Cubicus, waar ondertussen al druk gescout wordt voor serveersters onder eerste- en tweedejaars studentes, is positief gereageerd op het nieuws. Psychologiestudente Jet Sers is dan ook zeker van plan te solliciteren. ‘Ik was al een tijd op zoek naar een baan waar ik mijn talenten kan laten zien.’

Het restaurant zal omstreeks half oktober geopend worden. Studenten kunnen dan na hun colleges terecht bij de Hooters voor een gebruind hennetje en bier. Voor dat laatste heeft Hooters een exclusief contract getekend met het Haarlemse Jopenbier. ‘Jopen en kip is ook gewoon een goede combinatie’ aldus brouwer Mel Oenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *