Geen Coke en Moët bij introductiefeesten

De Kick-in heeft nummer ‘Coke en Moët’ afgeschoten als officieel intronummer. Het nummer, een cover van het bekende nummer ‘Drank en Drugs’ van Lil Kleine en Ronnie Flex, zou volgens de organisatie van de introductie aanstootgevend zijn, overmatig drank en drugsgebruik verheerlijken en denigrerend zijn tegenover de aanstaande eerstejaars.

Het nummer was als eerste instantie anoniem ingezonden onder rapduo Lil Wijntje en Tommie Flex. Echter ging al snel het gerucht de ronde dat de persiflage afkomstig zou zijn van de leden van het CvB. Middels jarenlange ervaring en intensief speurwerk heeft FLUTnieuws weten te bevestigen dat het nummer inderdaad door het CvB is geschreven.

De Kick-in commissie heeft na overleg vandaag laten weten dat het nummer definitief niet langer wordt beschouwd als potentieel intronummer. Voornamelijk zinsnedes als “Een flesje bubbels is een goed idee, dan kom ik langs met mijn ‘spacepaté’” en “Alle sjaarsen zeggen ja tegen hun BSA!”, schoten bij de commissie in het verkeerde keelgat. Op de Facebook-pagina van de introductiecommissie berichtte de commissie als volgt: “We vinden dat de neerkijkende en aanstootgevende teksten van het nummer niet overeenkomen met wat wij de eerstejaars de als eerste indruk willen geven. #moelijkebeslissing #sadface #Kick15”.

De makers van het nummer betreuren de betutteling van de commissie. “We hopen dat desondanks het nummer aan gaat slaan en nog als veel gedraaid gaat worden”. Andere betrokken intropartijen zoals de Vestingbar en de Pakkerijverenigingen hebben laten weten dat ze de ophef om het intronummer niet echt begrijpen. “Het zelfgeschreven officiële intronummer is altijd zo matig dat we het überhaupt zo min mogelijk draaien”.

Dit bericht verscheen eerder niet in de Break-In.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *