Poepbacteriën aangetroffen in bier

Een pitcher uitschenken met je vinger over het tuutje kan zo zijn voordelen hebben. Mocht je een incapabele kutfeut zijn die niet normaal een pitcher in kan schenken, dan scheelt het toch weer een volledig glas schuim. Maar Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat op deze manier ook onhygiënische poepbacteriën in het bier terecht komen.

Microbioloog Professor Mike Robial ging met een wattenstaafje door enkele pitchers in ‘t Gat in de Markt en analyseerde de gevonden bacteriën. In normaal uitgeschonken pitchers waren nauwelijks meer bacteriën te vinden dan normaal, maar gevingerde pitchers lieten grote waardes zien van bacteriën die normaal in de darmen te vinden zijn. Volgens Professor Robial zijn de bacteriën niet direct schadelijk maar wel “smeriger dan een toilet”.

Voor de tappers in ‘t Gat is het ook al langer een doorn in het oog, maar voor tapster Gina Atster is dit onderzoek de reden om het fenomeen te verbieden. “Kom op, het is echt niet moeilijk om gewoon normaal een pitcher uit te schenken. Hoe incapabel kan je zijn? Nu blijkt ook dat het gewoon fucking smerig is, wat voor een kakfeut ben je dan? Ik zeg GATver-GATverdamme!” aldus Atster.

Het onderzoek van Professor Robial is voor ‘t Gat de reden om het uitschenken met de vinger op het tuutje te verbannen. Overtreders zullen ‘t Gat uitgezet worden en moeten een cursus ‘Pitchers uitschenken’ volgen bij Audentis voor ze weer toegelaten worden. Volgens Atster een noodzakelijke maatregel. “‘t Gat zelf mag dan stinken naar uitwerpselen, ons bier is en blijft schoon!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *