UT legt hufterproofe selfiestek aan

De University of Twente zet zichzelf op de kaart met giganteske letters bij de ingang van de campus. De universiteit hoopt op deze manier positief in het nieuws te komen na het nieuws van de teleurstellende beoordelingen van haar studies afgelopen jaar.

De universiteit wil hiermee laten zien dat het helemaal niet aan rendementsdenken doet. Zo zegt Mark Eting: “Die 40.000 euro betekent niets voor ons”. Ook wil de universiteit op deze manier de universiteit meer gezicht geven. “We zien graag dat studerend en inwonend Enschede een selfie komt maken bij de letters. Er zijn al verscheidene studenten op de foto geweest in de letter O en hebben op die manier de universiteit al een zogeheten ‘O-face’ gegeven”, aldus C. Catie

Waarom het zo’n vermogen heeft gekost om de letters te maken en te plaatsen heeft te maken met de hufter-proof-factor van de monumentale welkomstgroet. Zo is de punt van het monument nu niet meer weg te nemen. De hufterproof-heid van de letters is uit voorzorgsmaatregel getest door Enschedees Burger Collectief ‘Vak-P’. De letters hebben dit naar verwachting overleefd en het heeft alleen maar een paar gebroken benen gekost. Echter zijn de letters niet volledig hufterproof. Zo is het SP-leider Emiel Roemer woensdag toch gelukt om op de foto te gaan met de letters.

De letters hebben in ieder geval al menig afkeurende blik van studenten en omwonenden overleefd. Velen vinden de letter onnodig, zichtontnemend en veel te duur. “Als er een barrière tussen de UT en de stad Enschede moet komen dan heb ik liever dat viaduct terug” aldus een student. Volgens de initiatiefnemers is er helemaal niet teveel betaald. “Bij de vorige aanbesteding is er 1,3 miljoen betaald voor alleen een punt. Nu hebben we het hele riedeltje voor 40.000 euro”.

Ondanks de gemixte ontvangst wil het CvB de letters vrijdagavond graag gezamenlijk met alle studenten en medewerkers feestelijk dopen. Mensen die aanwezig willen zijn dienen hiervoor wel hun eigen bierflesje mee te nemen om de letters mee te dopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *