UTK Open Deuren Intrappen in volle gang

De stembussen voor het UTK Open Deuren Intrappen zijn nu al een paar dagen open en het lijkt nu al heel spannend te gaan worden. Waar vorig jaar UReka overtuigend won van de Partij van de UT, kan er nu nog van alles gebeuren nu nieuwkomer DAS (De Ambitieuze Student) erbij is gekomen.

Dat het erg spannend gaat worden bleek wel uit het lijsttrekkersdebat van donderdag jongstleden. Met eeuwige dooddoeners als “Wij staan voor de actieve student”, “Student zijn is meer dan studeren” en “De communicatie moet opener worden” bleek dat de lijstaanvoerders uiterst bekwaam zijn in het inkoppen van dit soort uitspraken. Dit werd helemaal duidelijk bij de afsluitende speeches.

Hierbij trapte UReka af. “Universiteit Twente moet weer een ondernemende universiteit worden.” Aldus lijsttrekker Tim Schuitema. “Ook moeten de knelpunten uit TOM verdwijnen, modules moeten weer deelbaar worden. Daarnaast willen we dat activisme gewaarborgd blijft!”

DAS-lijsttrekker Joep Kiewiet ziet het toch anders. “Activisme op de universiteit moet gewaarborgd worden. We moeten weer terug naar de ondernemende universiteit!” Ook over TOM had hij wat te zeggen. “De knelpunten moeten verdwijnen, maak modules weer deelbaar!”

Als laatste had PvdUT’s Janique Westerbeek het woord. “Voor ons is belangrijk dat de knelpunten bij TOM verdwijnen, deelbaarheid van de modules moet terugkomen. Ook moet activisme gewaarborgd blijven.” Westerbeek sloot af met een tijdloze uitsmijter. “Maak van de Universiteit Twente weer de Ondernemende Universiteit!”

Er kan tot 5 juni gestemd worden voor de winnaar van het UTK Open Deuren Intrappen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *