Vestingbar verkoopt mol bier

In een keer 100 bier bestellen, het is al tijden een fenomeen in de Vestingbar. Maar studenten met een veel grotere dorst konden lange tijd niet hun gerief halen bij de VB. Tot nu. De VB heeft bekend gemaakt deze Kick-In ook een mol bier te verkopen.

Wie een mol bier bestelt krijgt ongeveer 6.022*1023 biertjes, verdeeld over om en nabij de 3.011*1022 dienbladen. En dat voor slechts €5.420*1023. Volgens VB-barhoofd Victor Barends werd het hoog tijd voor een nieuwe biereenheid. “De centimeter is een klassiekertje, maar je moet als bar toch vernieuwen. Eerdere proeven met kilo’s of minuten bier liepen op niets uit en de candela bier was helemaal een catastrofe. Uiteindelijk kwamen we bij de mol uit en dat bleek wel succesvol.”

Vooral bij studievereniging G.T.S.T. Alembic, dat al jaren de VBBCM-competitie weet te winnen, slaat de mol flink aan. Volgens Alembic-voorzitter Jonas Kreupel waren ze toe aan een uitdaging. “Die centimeters weten we altijd makkelijk uit te spelen, dus het is mooi om nu zo’n scheikundige eenheid op te drinken. We staan nu toch mooi eerste in de VBBMOL-competitie.” De zuipgrage studenten van Alembic zijn nog wel even bezig met hun mol, ze hebben nog maar 1600 bier op. “Al zijn er misschien wel per ongeluk wat blaadjes omgevallen” geeft Kreupel toe.

1 reacties voor “Vestingbar verkoopt mol bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *