Liveblog: tentamens

flUTnieuws zal vandaag live verslag doen van een van de laatste dagen van het studiejaar. Alle noemenswaardigheden zullen de revue passeren. Geruchten inzake het laden van helilopers, brandoefeningen en psychologietentamens hebben de redactie inmiddels bereikt. Het belooft dus een spannende dag te worden. De voltallige flUTnieuws redactie wenst alle studenten veel sterkte vandaag.

8.30u – het sportcentrum is zojuist geopend. De afzetbalie waar ‘koffie-strippenkaarten’ te koop zijn, is rustig als altijd.

8.45u – Een docent psychologie doet een poging om met het tentamen te beginnen. De WB-studenten in de zaal begrijpen er echter niets van.

8.55u – Vijf studenten TBK ariveren te laat bij hun tentamen. Gelukkig waren er nog tafels beschikbaar. De studenten nemen, zichtbaar teleurgesteld, plaats voor in de zaal.

9.30u – Eerste klachten zijn binnen, verscheidende Duitsers klaagden over een kuchende student BMT.

9.45u – Er is een auto van het RIVM gesignaleerd bij het sportcentrum. Geruchten gaan dat de student BMT een zwaar besmettelijk virus, genaamd ‘Tyfilis Tentamis’, onder de leden heeft.

10.03 – Op de Calslaan zijn medewerkers van het FB begonnen met het snoeien van bomen en het maaien van gras. Een woordvoerder benadrukt dat deze onderhoudswerkzaamheden per se nu moeten gebeuren, aangezien de medewerkers vorige week vrij hadden om zich voor te bereiden op Nederland-Chili.

10.26 – Het brandalarm in het sportcentrum is nog steeds niet afgegaan. Een tiental studenten dat slecht gestudeerd heeft is ernstig teleurgesteld in de dienstdoende portier.

10.44 – Bij de WC’s in het sportcentrum is het druk. In de rij klinkt geroezemoes. Het blijkt een groepje studenten van het vak ‘Have Fun and Play’ dat aan het discussiëren is over een betoog dat over flippo’s geschreven moet worden.

11.12 – De eerste teleurgestelde studenten druipen af naar huis. Even daarvoor werden een popcornmachine en chesterfield-bank afgeleverd voor de bestuursvleugel.

11.29 – De werkzaamheden in het sportcentrum blijken wonderbaarlijk genoeg stilgelegd tijdens de tentamenweken. De redactie heeft contact gehad met B. de Haas van B. de Haas Sloopwerken en Renovaties en deze gaf aan dat zijn medewerkers in het kader van ‘het nieuwe werken’ de renovatiewerkzaamheden aan het sportcentrum deze week van uit huis zullen uitvoeren. Geruchten dat de medewerkers thuis zitten om een ARBO-controle te ontlopen worden door De Haas stellig ontkend.

12.30 – Tot zover de tentamens van vanochtend. Een klein twintigtal eerstejaars heeft de hoop om hun BSA te halen opgegeven. Hartverscheurende taferelen zijn het.

13.43 – Student die gisteren “maar 1 biertje ging doen” want hij moest “echt nodig studeren” ontwaakt brak. Hij gaat “nooit meer zo veel drinken in de tentamenweken”, net als vorige tentamenweken. De redactie vermoed dat deze student dat waar gaat maken en voortaan in het TOM geen tentamenweken meer heeft.

13.45 – En de tweede ronde tentamens gaat in, de redactie voorspelt 192 zesjes, 62 zevens of hoger en 352 gezakten.

13.46 – De grootste drukte bij het afzetpunt met koffie in het sportcentrum voorbij. Studente Anne van het dienstdoende barteam vindt het jammer dat ze geen koffie meer mag schenken in de tentamenzaal: “Ik heb speciaal schoenen met hakken aan gedaan vandaag”.

14.15 – Het moment die je wist dat zou komen is dan eindelijk hier. In zaal twee is een studente door haar stoel gezakt. De studente in kwestie, Erika T., wil niet reageren tegenover flUTnieuws.

14.23 – Wegens een defect aan de CvB-Audi wordt vandaag gebruik gemaakt van een ingehuurde helikopter van Defensie. Om 14.30u zal deze landen achter de Spiegel. Woordvoerder Blankhaar van het CvB geeft aan dat: “de landingsprocedure enige overlast zou kunnen veroorzaken”.

14.44 – Studenten van het IO-vak vormmethodiek beklagen zich over slecht materiaal. Een student: “de regelafstand op het tentamenpapier was niet consistent en het ruitjespapier was hoogstens vierkant”.

15.13 – Na lang overwegen hebben vier studenten toch een nieuw SOG-projectje opgepikt, door een parodie-account van Victor van der Chijs op te richten. Deze zal @VictorvandeWijs gaan heten.

15.34 – Een Uruguayaanse student beet zojuist een Italiaanse student in zijn schouder. De surveillant heeft echter niets gezien, dus de Uruguayaan mag blijven zitten in de zaal.

16.00 – De redactie heeft vandaag en morgen geen tentamens. De borrel is aan/kan beginnen.

16.05 – Er is een korenwolf gesignaleerd in het sportcentrum. De UT-Beveiliging ontkent geruchten dat het sportcentrum ontruimd moet worden, omdat de korenwolf een bedreigde diersoort is.

16.37 – Daar is hij dan toch, het brandalarm in het sportcentrum. Een woordvoerder van de gezamenlijke examencommissies geeft aan de klachten in het postvakje van uw lokale activiteitencommissie gedeponeerd kunnen worden.

16.45 – Ontruimde studenten zoeken massaal toevlucht bij het theatercafé. Bordjes “vanaf hier nog x kwartier” worden geplaatst bij de rij.

17.00 – Uiteraard kon de redactie onder het mom van verslaggeving een tafeltje krijgen bij het theatercafé. Onze live verslaggeving stopt dan ook vanaf dit moment.

23.59 – CES, het centre for educational support, twitterde zojuist dat studenten die zich voor een tentamen willen uitschrijven dit voor middernacht moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *