Saxion overweegt ‘OK doei’-week als afsluiting opleiding

De HOI-week is al jaren een bekend begrip in Enschede, als kennismaking voor nuldejaars HBO’ers. Het Saxion overweegt zijn aanbod aan weken nu uit te breiden met een extra week.

Overlappend met de intro van de Universiteit Twente stroomt de stad tijdens de HOI-week enkele dagen vol met aanstaande HBO-scholieren. Vaak zijn ze herkenbaar aan het feit dat ze hun felgekleurde T-shirts op onbegrijpelijke wijze hebben gemodificeerd. De HOI-week is onder de HBO’ers erg populair en scoort in enquêtes altijd ruime voldoendes.

In een persbericht meldt Saxion Hogeschool Enschede dat ze het positieve gevoel dat de week brengt graag ook aan het einde van de opleiding bij studenten willen laten terugkomen. Een intern onderzoek wijst uit dat scholieren tegen het einde van hun opleiding aankijken omdat ze daarna aan het werk moeten. Ze verlaten de hogeschool daarom vaak met een negatief gevoel.

Met de ‘OK doei’-week wil de hogeschool daar verandering in aanbrengen. Desgevraagd meldt persvoorlichter Henk Brede-Oltink: “Het klassikale karakter van het HBO laat toe dat we een hele groep scholieren tegelijk laten slagen. Daarmee zijn doegroepen direct en gemakkelijk te vormen, iets dat een universiteit niet lukt door de verspreiding van afstudeermomenten.”

Met een meer postieve afsluiting van de opleiding hoopt het Hogeschoolbestuur alumni beter aan zich te binden en ruimhartige donaties te ontvangen. Een deel van het geld gaat naar een fonds dat het bestuur, samen met collega’s van de Universiteit Twente, in staat moet stellen praktisch onderzoek te doen naar Noord-Franse druivenproducten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *