Nieuwe diersoort ontdekt in Horstvijver

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een nieuw soort bacterie ontdekt in de koelvijver voor gebouw de Horst. Op verzoek van het College van Bestuur van de UT deed de groep van bioloog D. Arwin onderzoek naar mogelijk leven in de onderste regionen van deze vijver.

In de wandelgangen gingen al langer geruchten de ronde, maar vaak werden deze afgedaan als broodje-aap-verhalen. CvB-vice-voorzitter Van Ast: ‘De combinatie van weinig licht en het bijzondere ecosysteem deed ons vermoeden dat we wel eens iets zeer speciaals op onze campus zouden kunnen vinden. Fantastisch dat dit daadwerkelijk zo is!’

De onderzoekers vermoeden dat de aanwezigheid van hoofdzakelijk studenten en het door heen meegebrachte bier en pis en de zeer constante temperatuur deze nieuwe levensvorm, voorlopig Coxiella Universitatis gedoopt, mogelijk heeft gemaakt. Er wordt nog bekeken welke gevolgen deze ontdekking heeft voor de toegankelijkheid van de omgeving van de vijver. Het zou natuurlijk zonde zijn als deze nieuwe campusbewoner snel weer vertrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *