Studenten pikken UT-beleid niet langer, gaan wekelijks koffiedrinken

Toenemende studiedruk, niet gehoord worden en Datamonster is ook nog eens offline. Een groep studenten is er klaar mee en gaat vanaf komende zondag wekelijks koffiedrinken op de vlonder van de bestuursvleugel. Hiermee willen ze naar eigen zeggen protesteren tegen de UT-dictatuur, de Victor-doctrine en censuur. Ook protesteren ze voor transparantie en liefde.

De druppel die de emmer deed overlopen, was de mogelijk afschaffing van het coöptatierecht bij studentenwoningen op de campus. Woordvoerder De Klein van de actievoerende studenten legt uit: “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de eigenaar van een woning opeens zelf gaat lopen bepalen aan wie hij een woning verhuurt. Wat is de volgende stap? Dat ik opeens extra moet gaan betalen voor energie, omdat ik een paar bitcointjes delf?”.

Op het aanbod van de voorzitter van het CvB om eens koffie te komen drinken en te praten over de ervaren problemen, gaat de actiegroep niet in. Wel zal die actiegroep bij wijze van ludieke actie wekelijks op zondagmiddag op de vlonder van de bestuursvleugel koffie gaan drinken, totdat minimaal de helft van het CvB is opgestapt. Dat dit al binnen afzienbare tijd het geval zal zijn (zowel de voorzitter als vicevoorzitter hebben hun vertrek reeds gepland), lijkt de actiegroep te zijn ontgaan: “er wordt ons ook niets verteld vanwege die verrekte Victor-doctrine”.

Een laatste eis van de activisten is dat Datamonster zo snel mogelijk weer online moet komen, aldus actievoerder Van Hopplantage. Hij legt uit: “we hebben het sterke vermoeden dat het CvB samen met de hoge heren uit Den Haag censuur toepast. Of het is een Microsoft-server, van Bill Gates. Dan weet je het wel…”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *