Bestuursvleugel kleurt rood: uit de hand gelopen rectorgrap

Een vreemde gewaarwording vanochtend bij de Vleugel op de Universiteit Twente: de bestuursaanbouw bleek door onbekenden beklad met rode verf. Een van de bestuursleden is al vroeg op de dag – tevergeefs – bezig om het kantoor schoon te spuiten.

Een rivaliserend college – vermoedelijk van de TU/e – heeft de vergaande grap vannacht uitgehaald. Vanuit het naastliggende kantoor van de campusbeveiling is de actie ook volledig gemist. „Ik werk achter dit raam”, wijst boa Charlie. „Ze moeten voor ons raam gestaan hebben. Maar ik ben er compleet doorheen geslapen. Dat geldt voor iedereen.”

Het College van Bestuur weet om wie het gaat. Er speelt al langere tijd een vete tussen de twee universiteiten. „Wij hebben daar een keer vuurwerk afgestoken in de nacht, en mijn voorganger heeft de ambtsketen van de rector gebrast. Alleen dit is wel echt de overtreffende trap.” aldus Tom Veldkamp, rector magnificus.

Probleem is dat er weliswaar vingerverf is gebruikt, maar deze toch blijft hechten aan de buitenmuren van het universiteitspand. De kosten voor herstel lopen al snel in de duizenden euro’s. „Wij kunnen dit gelukkig dekken vanuit overgebleven kwaliteitsgelden”, zegt Tom. Het CvB heeft besloten om gedurende de herstelwerkzaamheden tijdelijk thuis te werken.

De vraag blijft wel: hoe gaan de bestuurders hier nog overheen komen met een volgende ‘grap’? „We moeten maar eens nadenken over een passend antwoord”, besluit de rector. De TU/e is gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *