Batavierenrace omgedoopt tot Batavirusrace

In deze lastige tijden is het voor iedereen noodzakelijk om met creatieve ideeën te komen om het hoofd boven water te houden. Verscheidene horeca in Enschede zijn aan het bezorgen geslagen of verkopen tegoedbonnen welke later ingeleverd kunnen worden, om toch inkomsten te blijven genereren. Voor veel evenementen zijn zulke oplossingen helaas niet mogelijk en zit er niets anders op dan het evenement af te lassen of uit te stellen. Lennart Oopneus houdt het hoofd koel en ziet geen reden tot paniek, al zal de estafetteloop dit jaar wel een heel andere vorm aannemen.

Hij vertelt de redactie van het flUTnieuws dat ze de laatste dagen veel hebben vergaderd en met een oplossing zijn gekomen: “we houden een Batavirusrace dit jaar!”, zegt hij met gepaste trots. “Het is erg simpel, het team dat als eerste het virus van Nijmegen naar Enschede weet te brengen wint.” Alle teams die zich oorspronkelijk hebben ingeschreven voor het originele evenement doen automatisch mee en mogen vanaf morgenmiddag 12 uur in Nijmegen van start gaan.

De regels zijn als volgt, vervolgt Oopneus: “wanneer iemand uit je team Corona te pakken heeft mag deze beginnen in Nijmegen. Hier legt hij of zij tenminste vijf kilometer af en probeert het dan door te geven aan een teamgenoot. Hoesten, handen schudden of tongzoenen dat maakt niet uit, als het maar overgedragen wordt. Hier kan elk team zijn eigen creativiteit in kwijt.” Wanneer de eerste verschijnselen bij de volgende deelnemer te zien zijn, mag deze van start en herhaalt het proces zich. Deze estafette gaat door totdat men in Enschede aankomt, het team dat dan als eerste iemand op de campus weet te infecteren wint. “Simpel toch?”, giechelt Lennart. Aan het slotfeest zal weinig veranderen, alleen de locatie is veranderd. Het feest zal plaatsvinden in gebouw Carre. Dit gebouw zal tijdelijk omgedoopt worden tot Intensive Carre om toch in de stijl van het evenement te blijven.

Sinds studenten niet in de risicogroep vallen en in het algemeen een hoge weerstand hebben, is dit de ideale manier om de eerste bouwstenen te zijn in de muur der groepsimmuniteit. Dat de Batavierenrace dan ook nog door kan gaan, al dan in een iets andere vorm, is mooi meegenomen. “Als organisatie moeten wij nu alleen nog zorgen dat we zelf niet ziek worden, anders zouden we invloed kunnen hebben op de uitslag. En dat is natuurlijk voor niemand wenselijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *