Verkiezingen URaad: welke partijen doen er mee?

Tot en met 2 juni 12.00u is het weer mogelijk om je stem uit te brengen in de universiteitsraadsverkiezingen. De partijen PvdUT, DAS en UReka doen een gooi naar de zetels. flUTnieuws heeft alle de partijen onder de loep genomen en brengt je een vlijmscherpe analyse.

UReka: vertrouwd doch conformistisch
Bij UReka is de kieslijst al jaren dezelfde prik: een mix van oud-bestuurders die over hun graf willen regeren en studenten die “iets voor de universiteit willen doen”. De helft van UReka’s lijst bestaat uit vrouwen, UReka heeft dus overduidelijk bewust gekozen om geen representatieve lijst neer te zetten. Ook de standpunten zijn al jaren dezelfde prik: het onderwijs moet ‘beter’ en verder alles wat het CvB vindt.

DAS: de alcoholistische student
Hoewel DAS zichzelf framed als de partij van ‘de ambitieuze student’, weten we natuurlijk allemaal dat DAS de zuippartij is. Nu gaan een partijtje en zuipen prima samen, slim gekozen dus van DAS. Zoals het een zuipende en luie student betaamt, vindt DAS het teveel werk om alle studenten te vertegenwoordigen en heeft haar achterban gezocht aan de hand van omzet van de lokale brouwerij. Slim, tactisch, niet excellent, maar goed genoeg voor zesje. Overigens schijnt het een officieuze doelstelling van DAS te zijn dat er een Enschedees corps moet komen.

PvdUT: spreekpop
De kandidatenlijst van de PvdUT is niet bijster lang, dat is ook niet nodig aldus partijwoordvoerder Dick BriefjeVanHonderd. Hij gaat verder: “De PvdUT is namelijk een combinatie van medewerkers en studenten. Omdat studenten het al druk genoeg hebben, nemen wij hen het denkwerk uit handen. De medewerkersfractie formuleert de standpunten en de lijn van de partij, de studenten hoeven slechts mee te stemmen”. De studentenfractie heeft wel enige vrijheid in haar standpunten: “mits ze maar tegen zijn”, concludeert D. BriefjeVanHonderd.

FaiR: doet helemaal niet mee met de URaad, maar toch een eervolle vermelding
Ook voor het eerst sinds het bestaan van de faculteit Blue Mountain State, zijn daar faculteitsraadverkiezingen. Naar verluidt heeft een dispuut in een dronken bui een kandidatenlijst ingediend. Lijsttrekker M. Ravelijnman: “Ja, dat is een beetje uit de hand gelopen. Maar, zie de voordelen: met drie gegarandeerde zetels is dat toch €150 aan vacatievergoeding die we per maand kunnen opzuipen!”

stemmen kan tot 2 juni, 12.00u via webapps.utwente.nl/vuur

3 reacties voor “Verkiezingen URaad: welke partijen doen er mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *