Voorstel DAS: Fietsen stallen op anciënniteit

Het stallingsprobleem waar het Facilitair Bedrijf (FB) nog maar zo’n 5 jaar mee kampt laat zich nog lang niet temmen. Nu de stewards er vandoor zijn weten wederom weer veel fietsen een creatieve plek te vinden om zich te stationeren.

Voor PvDAS is de maat al geruimte tijd vol. “LED-schermen, stewards, allemaal tijdelijke oplossingen die het probleem niet structureel oplossen.” aldus H. Duinstra. “We hebben er met de fractie, bestuur en RvT lang over moeten vergaderen, maar we hebben een plan op kunnen stellen waar iedereen het haast wel eens mee moet zijn.”

Geheel in het studentikoze gedachtengoed van de partij worden de stallingen ingedeeld op basis van anciënniteit. De langstudeerder mag voor de deur parkeren, de eerstejaars bij het Design Lab. “Het probleem is nu dat iedereen maar denkt dat overal zijn of haar persoonlijke plekje is. Als men voortaan hun eigen plek kennen, kunnen ze zich daar ook naar voegen.” aldus Duinstra.

Om sommige mensen en hun fietsen op hun plek te zetten zullen dit keer geen burgers in de participatiewet ingezet worden, maar zal er een assessorencorps ingesteld worden. “Lekker bijbaantje pik” legt Otmar van Zuylen van Nyevelt (BIT) ons uit. “‘t Gat uitspelen, met je zatte harses naar de UT hobbelen om vervolgens keihard ‘Ga uit mijn vak lul!’ tegen sjaarsen te schreeuwen. Multibraviaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *