Gala ontspoort, trein vliegt in de fik

Het gala van civieltechnische dispuut “Rail Away” is afgelopen nacht volledig ontspoort. De club had de nationale spoorvervoerder ingehuurd voor het vervoer van en naar de galalocatie en voor onderweg was het nodige entertainment geregeld. Op de heenweg was er een optreden van Guus Meeuwis, voor de terugweg was er een bekende rapper aangerukt. Daar ging het mis….

“Op de heenweg was per spoor een groot succes”, aldus T. Reintjes van de galacommissie. Hij vervolgt: “De reis verliep soepel en het gala zelf was ook een groot succes. Voor de terugreis hadden we het liefst een slaaptrein willen hebben, die heeft de NS niet meer. Die zijn niet meer nodig, sinds de NS tegenwoordig binnen een dag tussen Vlissingen en Groningen kan rijden. De enige optie die ze ons boden voor de terugweg was een supporterstrein. Aangezien iedereen toch zat is aan het einde van het gala, hebben we die maar genomen”.

Om de galaganger enig vermaak te bieden “om laffe slapers en actieve slopers te voorkomen”, werden de partysquad en rapper Mr. Polska ingehuurd. “Polska was toch net klaar met de trein schoonmaken, dus die kon direct mee”, aldus een anonieme en behoorlijk aangeschoten galaganger. De Partysquad was verantwoordelijk voor het entertainment tot Almelo. “Partysquad in de Partycoupe was een groot succes”, vertelt Reintjes. “Helaas moesten ze in Almelo uitstappen om nog een optreden te geven op het lokale evenement Helemaal Almeloesoe. Vanaf daar heeft Mr. Polska het overgenomen”.

Vroeg in de ochtend, vlak voordat de eindbestemming bereikt werd, sloeg het noodlot toe. “Mr. Polska ging helemaal loco”, meldt een anonieme getuige aan flUTnieuws. “Halverwege het nummer Vlammen remde de trein keihard en ging iedereen helemaal hausa wausa toen er rook de Partycoupe in kwam. In de eerste instantie van enthousiasme, maar toen bleek die hele trein hartstikke in de fik te staan!”.

Uiteindelijk zijn alle galagangers veilig thuisgebracht door hun date. Voor zover bekend zijn er geen noemenswaardige gewonden gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *