De kogel is door de kerk: geen nieuwe sociëteit in Enschede

Na maandenlang gesteggel, demonstraties en lange URaadsvergaderingen heeft het StudentenOrgaan Accomodaties (SOA) besloten om geen nieuwe sociëteit te bouwen in Enschede-Oost. Twee buurtbewoners reageren verheugd op dit besluit: “gelukkig, dan kunnen mijn dochters nog veilig over straat” en “laat ze dat tuig in hun eigen regio opvangen, binnen de singel!”. De gemeente is enigszins teleurgesteld. “Enschede is een sociale gemeente en wij willen er zijn voor alle lagen van de maatschappij, dus ook voor studenten”, laat een woordvoerder weten.

De reacties van de gezelligheidsverenigingen op het besluit van het SOA zijn wisselend. Enerzijds wordt het afblazen begrepen. Een zelfbenoemd ‘superprominent’ lid laat flUTnieuws weten dat hij het wel begrijpt. “De instroom van studenten is ook afgenomen en dat maakt het bouwen van nieuwe sociëteiten eigenlijk overbodig. Daarnaast is het natuurlijk ook wel supermooi dat we op onze vertrouwde toko blijven”! De praeses van een dispuut dat anoniem wil blijven baalt nogal: “We hadden eindelijk de mogelijkheid om een echt corps op te zetten, het AZC Enschede. Het Algemeen Zuiplappen Corps Enschede! Supermooi, toch? Zonder eigen accommodatie dat natuurlijk niet door. Weer een goed idee verpest door het SOA. Ze luisteren ook nooit naar de student”!

Het SOA heeft aan flUTnieuws laten weten dat er voldoende ruimte is om alle studentenverenigingen te huisvesten binnen de bestaande voorzieningen. Mocht er toch onverhoopt een grote instroom aan studenten ontstaan, dan zal het SOA een noodopvang openen in de Hogekamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *