What the FACT: 3 feiten over studentenverenigingen die je nog niet wist

Vandaag is de FACT-dag van de intro. Weet je niet waar FACT voor staat? Wij eigenlijk ook niet. Maar dat maakt helemaal niet uit, want er is vandaag weer van alles te beleven. Waaronder het FACT-forum. Dit schijnt verder helemaal niets met feiten te maken hebben en daarom zetten wij een aantal feiten over de (Enschedese) studentenverenigingen op een rij.

Studentenverenigingen zijn materieel erfgoed
Het verenigingsleven biedt houvast. Letterlijk. ‘Studentenverenigingen’ zijn namelijk onlangs uitgeroepen tot materieel erfgoed. De ene vereniging blinkt namelijk nog meer uit in vastgeroestheid, dan de andere. Daarnaast wordt men ‘beschermt’ door zure oude lullen in actiegroepjes, beter bekend als disputen, waardoor de studentenverenigingen met recht op de lijst met materieel erfgoed terecht zijn gekomen.

Bier is eigenlijk best wel duur
Bier voor 50 cent? Dat geloof je toch zelf niet? Het is een goed bewaard gebleven geheim dat er liters ‘De Klok’ blikbier in de biertanks van de Pakkerij worden gedeponeerd. Jullie kiddo’s hebben dat natuurlijk niet door, omdat de NIX18-regelgeving ervoor heeft gezorgd dat je slechts wat San Miguel in Blanes of een of ander goedkoop Kroatisch bier naar binnen hebt gegooid. En ja, dan smaakt De Klok best prima.

De ontgroening bestaat helemaal niet meer
Maar daar hebben de verenigingen natuurlijk wat op gevonden! Audentis heeft de, je raadt het nooit, de verroze-ing. Taste heeft de ‘smakelijke weken’, Aegee’s kennismakingsweek zal tijdens het Nexit-referendum vallen en tijdens de kennismakingstijd van Alpha wordt je in 6 dagen geschapen. Overigens kan je voor een ontgroening wel bij Euros terecht: wordt lid en wordt vervolgens weer lid af.

Dit artikel verscheen in de Break-In van zaterdag 27 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *