IA-bestuurder opent zip-bestand, wat er vervolgens gebeurde zal je verbazen!

Het computernetwerk van Inter-Actief ligt sinds donderdagmiddag plat vanwege een aanval met ransomware, kwaadaardige software welke een computer en alle bestanden kan gijzelen door ze te versleutelen. De PCie van Inter-Actief (IA) dacht in de eerste instantie dat een welbekende Nigeriaanse prins of Putin himself achter de aanval zat, maar de redactie van flUTnieuws liep langs de Scintillakamer en hoorde wat anders.

Bestuurder Klein Roesje van IA was donderdagmiddag nietsvermoedend zijn e-mail aan het bijwerken toen hij langs een mailtje kwam van ands21@inter-actief.nl met een zip-bestand als bijlage. “Dat moest wel betrouwbaar zijn”, aldus Klein Roesje. Hij vervolgt: “Onze systeembeheerders maken altijd handgeschreven notulen van hun vergaderingen en sturen vervolgens een ingescande versie door. Ze zeggen altijd dat ze er tekstherkenning overheen gaan gooien, maar dat doen ze volgens mij helemaal niet!”. Na het openen van 201603738392.zip bleken alle bestanden van IA opeens versleuteld en de opgetrommelde PCie dacht direct aan klassieke ‘Nigeriaanse fraude’.

Bij het flUTnieuws is hedenochtend het bericht binnengekomen dat een Nigeriaanse prins een investering zou willen doen in IA. De researchredactie is met deze bewering aan de slag gegaan en is langs Scintilla gelopen voor het laatste nieuws. Hier trof men een hevig grijnzende secretaris aan, welke net de laatste hand aan het leggen was aan een brasbrief. “Wij hebben de hele server van IA gebrast! Ik sta net op het punt de brasbrief te faxen, want de E-mail van IA doet het natuurlijk niet”.

3 reacties voor “IA-bestuurder opent zip-bestand, wat er vervolgens gebeurde zal je verbazen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *