DUO betaalt op 5 december 13de maand uit

De dienst uitvoering onderwijs zal op 5 december een dertiende maand uitbetalen aan alle studenten met recht op studiefinanciering. Studenten met alleen een OV-kaart mogen op eerste, tweede en derde kerstdag gratis in de eerste klasse reizen bij geselecteerde vervoerders. Staatssecretaris Sander Dekker geeft dit cadeautje aan alle studenten, omdat hij realiseerde dat “studenten best wel hard in de bibs gebuffeld zijn met het nieuwe studiefinancieringsstelsel”.

In samenspraak met ‘onderwijspartijen’ D69 en GroenMetDeBochtMeeNaarLinks heeft het kabinet een speciaal kerstpakket voor studenten opgezet. Via de speciale website duobedankt.nl kunnen studenten kunnen studenten een keuze maken wat ze van de overheid willen ontvangen. Opties zijn: een derde maand studiefinanciering tegen 0% rente of een Sander Dekker ‘verrassingspakket’ met onder andere een strooifoto van Sander Dekker en diverse gadgets die nog over waren bij Postbus 51.

“Ook aan studenten die geen recht meer hebben op studiefinanciering is gedacht”, zegt onderwijswoordvoerder W.J. Datjes van D69. “Dankzij onze partij heeft de staatssecretaris een deal gesloten met Syntus. Studenten mogen in de kerstvakantie gratis eerste klas reizen bij deze vervoerder, zelfs in de bus”! Voor studenten zonder recht op studiefinanciering is een speciale versie van het Sander Dekker pretpakket (met VVD-langstudeerderdas!) beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *