Mijn raadsgenoot: URaad

Raadsgenoten, je hebt ze in alle soorten en maten. De een is stokoud en heeft zijn strepen al verdient, de ander is nog groen en onervaren. Toch werken ze samen in één raadsvergadering. flUT Nieuws bericht over deze typische gevallen in de rubriek ‘mijn raadsgenoot’.

Deze week berichtten we over de innige relaties binnen de URaad die onlangs een nieuwe raadsfeut hebben verworven. We vroegen UReka (oude lul van kantoor) en DAS (eerstejaars) over hun ervaringen in hun eerste week samen.

DAS over UReka

‘Ik vermaak me nu al in de raad. Een beetje prominent doen dat ik ambitieus ben en dat daar nu ook rekening mee gaat worden gehouden en zo. Echt lachen! Soms heb ik wel een te grote bek en dan krijg ik weer op mijn kop. Drie keer raden wie er dan weer koffie mag gaan halen? Waar ik nog hard aan moet werken is mijn imago. Ik wordt nog dagelijks uitgejoeld over dat er DAS op mijn das staat en waarom er dan niet OVERHEMD op mijn overhemd staat. Ook hebben mede partijleden nog wel eens moeite met het onthouden waar DAS ook alweer voor staat. Vaak komen ze niet verder dan De Autistische Student of De Agrarische Student. Ik denk dat ik daar binnenkort maar eens een partijlied voor moet schrijven.’

UReka over DAS

‘Eerst was ik er wel wat gepikeerd over dat ik de helft van mijn zetels aan een feutje moest afstaan. Enfin, het volk heeft gesproken en daar schik ik me dan ook naar. Hij houdt zich nog nu nog groot, maar dat slaan we er wel uit. Eens kijken of hij zo ambitieus blijft na zijn raadsontgroening. We hebben van Brinksma al wat tips gekregen wat hij allemaal destijds met de das van Victor (van der Chijs, red.) gedaan heeft, dus dat gaan we enorm gebruiken. Dan is het afgelopen met dat prominente pakkerijgebral en is het tijd voor echte zaken. Dan zullen we eens zien of de Partij voor De Ambidextreuse Student ook daadwerkelijk iets voor elkaar kan krijgen.’

DAS aan de bar

DAS: ‘Vorige week was ik aan het naborrelen na het overwinningsfeestje in de Vestingbar, kwam opeens UReka nog langs nadat ze ’t Gat uitgerold waren. Toen moesten we als nieuweling hun maar vermaken. Zo heb ik hardhandig kennis gemaakt met de bijzondere voorliefde voor woordgrapjes van mijn raadsgenoot. Het begon met DASadtjes en eindige met dat hij mijn das aan de bar vastgespijkerd had. ‘ UReka: Ja, ik was nog helemaal gewend aan het alleenheerschappij dus ik dacht dit doe ik even. Dat heeft de relatie wel even op scherp gezet, maar achteraf hebben we er samen om gelachen. We hebben nog wel een paar dagen ruzie gehad met het personeel van de VB omdat er gaatjes in hun bar zaten. Onze andere raadsgenoot (PvdUT) is nog even langs gegaan met een bloemetje om het goed te maken, maar zoals gewoonlijk maakte die niet heel veel indruk.’

 

3 reacties voor “Mijn raadsgenoot: URaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *