Universiteit Twente blijft groeien!

Het afgelopen weekend is de lente aangevangen. Het zonnige weer op de Campus wordt afgewisseld met Grolsch Weizen en kleine intens koude regenbuien. En ook dit seizoen is het tijd om de groene vingers te kraken.

Menig student is afgelopen weken bezig geweest met het aanleggen van een kleine kas aan moestuintjes. De actie van de Appie, waarbij kleine zaadjes kunnen ontkiemen tot waardige vruchtbare planten was voor menigeen een goed begin van het halve werk. Het tweede deel van het karwei, het verpotten en verkassen, blijkt toch echt veel te veel werk. Daarom biedt de Campus ruimte om de kleine plantjes te verstekken in vruchtbare grond!

Verschillende gebieden zijn aangewezen als landbouwgrond. Het grootste stuk grond dat ruimhartig door het universiteitsbestuur is geschonken voor dit doel ligt voor de Ravelijn. Planningsdeskundige S. de Boer legt uit: “We wilden juist dit mooie stukje land dat door veel van die rokers wordt gebruikt voor hun peuken. Dat levert juist veel mineralen op!”. Er is ook gekeken naar ruimte rondom de Carré en de Cubicus, waar onder andere Arago en Dimensie resideren. “Helaas, bodemmonsters hebben uitgewezen dat de ondergrond extreem verzuurd is. Geen plek voor plantjes, helaas”

Alle studenten zijn uitgenodigd om hun moestuintje te geven aan een van de speciale verpotingsmanagers. Deze zijn te herkennen aan hun fel-oranje kleding en zelfgedraaide peuken. Ergens rond kerst zijn de planten volgroeid en kunnen ze uit de grond worden getrokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *