Taste en Audentis beginnen URaadspartij

Gezelligheidsverenigingen Audentis en Taste zijn voornemens om aan de universiteitsraadsverkiezingen deel te nemen met een eigen partij. De belangrijkste campangeslogans worden naar verluid: ‘Internationalisering? Krijg de tering!’ en ‘TOM is stom’. Ook zou de afschaffing van ochtendcolleges een belangrijke verkiezingsbelofte worden. Officieel willen de beide studentenverenigingen niet reageren, maar flUTnieuws wist toch in gesprek te komen met een insider.

Roderick* wil niet al te veel prijs geven over zijn positie binnen de verenigingen Taste en/of Audentis. “Schrijf maar op dat ik een oude lul met een flinke vinger in de pap ben”, zegt hij. Binnen alle gezelligheidsverenigingen heerst al langere tijd ontevredenheid over de URaad, geeft Roderick aan. “Met de pvvUT is er wel wat reuring gekomen, maar het is nog altijd het linkse ja-knikkende establishment wat de macht heeft. Het wordt hoog tijd om die oranje rakkers uit het pluche te schoppen”, gaat Roderick verder. “Onze partij zegt wat idereen denkt. We gaan ons dan ook richten op de gewone studenten: Floris en Anne-Fleur. Vooral die laatste bekt lekker” aldus Roderick.

De eerste inzet van de nieuwe URaadspartij zal zijn om ‘student-pestend beleid’ van tafel te krijgen. Roderick: “denk hierbij aan het BSA, het TOM en alles in het Engels moeten doen. Dit kost de student allemaal ontzettend veel tijd. Tijd waarin hij ook op de kroeg kan staan of een episch feest kan organiseren”. Een woordvoerder van de op dit moment grootste URaadspartij, SUreka, laat aan flUTnieuws weten niet onder de indruk te zijn van de nieuwkomers: “Laat ze maar eerst met een goede kandidatenlijst komen, hbo’ers mogen niet in de URaad”.

Over de campagnefinanciering wil Roderick in de eerste instantie niets zeggen. Na enig aandringen legt hij flUTnieuws voor dat zaken als het BSA en het TOM ervoor zorgen dat studenten minder vaak de stad en gaan en überhaupt minder drinken. “Mag jij raden welke multinational onze campagne financiert”, houdt Roderick flUTnieuws voor. “Een klein tipje van de sluier: het is niet Heineken”.

* Roderick is een gefingeerde naam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *