Nieuwe fietsenstalling havengebied

Het Facilitair Bedrijf zal volgende week een nieuw fietsenpark openen in het Enschedese havengebied, onder de naam “De veilige haven”. Dit heeft de woordvoerder van Bicyclaire Zaken van het FB vanochtend bekendgemaakt. Dit uiteraard om het stallingsprobleem op het O&O plein te verhelpen. “Het koste heel wat tijd aan de onderhandeltafel, maar we hebben eindelijk een betaalbare plek gevonden.”, aldus meneer V. Lo. “Deze locatie is met afstand het meest geschikt.”

Eerdere onderhandelingen voor extra stallingen op station Drienerlo en in het Van Heekpark liepen stuk op de hoge financiële onkosten. Speciale studentenfietsenstallingen in het centrum van Almelo waren daarentegen wel financieel haalbaar. Echter is het plan is afgeschoten omdat de gemeente bang was voor regelmatige geweldsescalaties tussen studenten en de inheemse bevolking. Op de vraag uit de zaal of het havengebied wel de juiste plaats was voor studentenfietsenstallingen had FB een klinkklaar antwoord. “Waar doen mensen moeilijk over? Er zijn toch genoeg plekken op het havengebied? Studenten moeten gewoon hun gedrag aanpassen.”

Hoe FB deze aanpassing wil bewerkstelligen is ook al uitgedacht. De eerste weken zal er elk kwartier een bus vertrekken van het havengebied die de studenten naar de bestaande bushaltes op de campus zal vervoeren. Zodra studenten geacclimatiseerd zijn aan hun nieuwe fietsenstalling zal de frequentie waarmee deze bus rijd verlaagd worden en op den duur zal de buslijn helemaal verdwijnen. Ook zullen de bekende matrixborden rondom het O&O plein verplaatst worden naar strategische plaatsen langs de Hengelosestraat en de Auke Vleerstraat. Dit is nodig om met de grote omvang van het vernieuwde universitaire fietsenpark studenten toch op tijd te kunnen informeren naar beschikbare stallingen.

De nieuwe plannen zijn ontvangen met grove verontwaardiging van studenten. Populaire social media sites hebben moeite met het behandelen van de grote stroom van boze berichten. Veel studenten geven te kennen deze afgelegen gelegenheid niet te willen gebruiken en berichten dat ze hun fiets op de campus zullen blijven parkeren. Ook werd de vertrouwde vraag gesteld “waarom maken jullie niet meer stallingen op het O&O plein?”. Deze innovatie werd echter al snel door FB van tafel geveegd. Dergelijke extra stallingen op het O&O plein zouden namelijk interfereren met het onderzoek naar het fietsenoverschot op het O&O plein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *